Snijd de riblappen in grote stukken en kruid met peper en zout. Pel en snijd de rode ui in halve ringen en pel en snijd de knoflook fijn.
2
Verwarm de olie in een braadpan en bak de riblappen rondom bruin. Voeg de rode ui en knoflook toe en bak een paar min. mee. Breng op smaak met de sambal, komijn, kurkuma, laos en gemalen citroengras.
3
Voeg het water en runderbouillonblokje toe. Zorg ervoor dat al het vlees onder water staat. Laat dit voor 3,5 uur op laag vuur sudderen met de deksel op de pan. Haal de deksel voor het laatste half uur van de pan zodat de saus indikt.
4
Haal het vlees uit de pan en gebruik twee vorken om het vlees uit elkaar te trekken. Voeg het vlees weer toe aan de pan. Voeg de kokosroom toe en roer goed door. Hak de koriander grof en garneer de rendang met koriander.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.