In samenwerking met:
Rendang Van Spitskool Met Pinda's En Zoetzuur 1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
55 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Rendang van spitskool met pinda’s en zoetzuur

Klaar voor een verrassende twist op een klassieker? Probeer dan eens deze vegetarische variant van het Indonesische gerecht rendang. De malse spitskool, knapperige pinda’s en een vleugje zoetzuur geven een heerlijke balans aan het gerecht. Dit gerecht heeft even tijd nodig, maar het verandert vanzelf in een lekkere, sticky rendang!

Bestel jouw maaltijdbox bij Boerschappen
Wil je echt lokaal eten met groenten uit het seizoen, zoals spitskool? Dat kan! Boerschappen werkt samen met de lokale boer en maakt van verse en lokale seizoensproducten maaltijdboxen vol heerlijke recepten. Door te kiezen voor Boerschappen draag jij je steentje bij aan een duurzamere wereld én kies je voor gemak in jouw weekmenu. Van een vegan box tot een maaltijdbox voor het hele gezin, in een paar stappen heb jij een lekker weekmenu afgestemd op jouw wensen.

Bestel nu jouw eerste 3 maaltijdboxen met 10% korting met onze unieke code: eatertainment10

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept rendang van spitskool met pinda’s en zoetzuur

Kookmodus
Bereidingstijd
55 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
55 min
Kookmodus
1
Breng in een steelpan de honing en azijn aan de kook. Pel de rode ui en snijd in dunne ringen. Leg de ui in een kom en schenk de kokende azijn erop, zodat het mooi roze kleurt. Laat de zoetzure ui minimaal 30 min. op smaak komen. Proef of het zoet genoeg is en voeg eventueel extra honing toe.
2
Snijd ondertussen de spitskool in zo fijn mogelijke reepjes. Pel de knoflook en snijd grof.
3
Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de spitskool toe en bak ca. 5 min. Voeg de rendangpasta toe en bak 5 min mee. Voeg de kokosmelk, chilipoeder en ketjap toe en laat 30 min. pruttelen op hoog vuur zodat al het vocht verdampt.
4
Kook de rijst met een snufje zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren 4 tot 8 min., afhankelijk van de gewenste gaarheid, en laat schrikken. Pel de eieren.
5
Rooster de pinda’s in een droge pan. Snijd de komkommer in plakjes.
6
Verdeel de rijst, rendang en eieren over de borden. Strooi de pinda's over het gerecht en serveer met de komkommer en de zoetzure ui.

Tip: liever dit recept bij de supermarkt bij jou in de buurt halen of bestellen via de bestelknoppen? Geen probleem, dat kan natuurlijk ook! Let op: specifieke ingrediënten als spitskool zijn niet altijd beschikbaar bij de supermarkt.

Boerschappen

Het verhaal van Boerschappen

Samen met lokale boeren en makers werkt Boerschappen aan gezonde en voedzame producten die goed zijn voor alles én iedereen die betrokken is. Van de bodem en het water tot aan de mensen. Het resultaat? Maaltijdboxen boordevol ingrediënten die niet zijn bewerkt, welke jij gemakkelijk kan bestellen via een maaltijdbox, afgestemd op jouw wensen.

Bestel nu jouw eerste 3 maaltijdboxen met 10% korting met onze unieke code: eatertainment10

Tip: zoetzuur smaakt goed bij allerlei verschillende gerechten. Als je in één keer lekker veel maakt heb je genoeg voor meerdere keren. Je kunt het zoetzuur in een luchtdichte pot of bak bewaren.

Bereidingstip: begin op tijd met het maken van zoetzuur, want als het langer kan staan worden de uien zachter en smaakvoller.

Het lekkerste gerecht uit Indonesië: rendang

Rendang, een heerlijk en complex gerecht dat zijn oorsprong vindt in de Indonesische keuken, is een waar eerbetoon aan smaak. Oorspronkelijk afkomstig van het Minangkabau-volk op het eiland Sumatra, heeft rendang zich verspreid over heel Indonesië en zelfs de hele wereld. Dit gerecht is een heerlijke mix van mals rundvlees, verfijnde kruiden en een rijke kokossaus, dat langzaam wordt gekookt totdat de smaken samenkomen.

De populariteit van rendang is niet beperkt gebleven tot Indonesië. Wereldwijd hebben liefhebbers van de Aziatische keuken dit gerecht omarmd. Rendang staat symbool voor de rijke culinaire diversiteit en het vakmanschap van de Indonesische keuken. En het fijne aan rendang is, je kan er alle kanten mee op! De basis blijft hetzelfde, maar het hoofdingrediënt kan je veranderen. Zo kan je kiezen voor een klassieke rendang geserveerd op frietjes met zoetzure groenten of in bao buns, maar ook vegetarische rendang geserveerd op frietjes of in bao buns met Indische koolsalade. En heb je een keer niet alle tijd om de rendang in de gaten te houden? Dan kan je altijd rendang daging uit de slowcooker maken! Zo kan jij gerust weg, terwijl het vlees lekker lang aan het stoven is en net zo mals wordt wanneer je het bereid in een pan.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Ei
  • Noten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?