Klaar voor een verrassende twist op een klassieker? Probeer dan eens deze vegetarische variant van het Indonesische gerecht rendang. De malse spitskool, knapperige pinda’s en een vleugje zoetzuur geven een heerlijke balans aan het gerecht. Dit gerecht heeft even tijd nodig, maar het verandert vanzelf in een lekkere, sticky rendang!
Bestel jouw maaltijdbox bij Boerschappen
Wil je echt lokaal eten met groenten uit het seizoen, zoals spitskool? Dat kan! Boerschappen werkt samen met de lokale boer en maakt van verse en lokale seizoensproducten maaltijdboxen vol heerlijke recepten. Door te kiezen voor Boerschappen draag jij je steentje bij aan een duurzamere wereld én kies je voor gemak in jouw weekmenu. Van een vegan box tot een maaltijdbox voor het hele gezin, in een paar stappen heb jij een lekker weekmenu afgestemd op jouw wensen.
Bestel nu jouw eerste 3 maaltijdboxen met 10% korting met onze unieke code: eatertainment10
Tip: liever dit recept bij de supermarkt bij jou in de buurt halen of bestellen via de bestelknoppen? Geen probleem, dat kan natuurlijk ook! Let op: specifieke ingrediënten als spitskool zijn niet altijd beschikbaar bij de supermarkt.
Samen met lokale boeren en makers werkt Boerschappen aan gezonde en voedzame producten die goed zijn voor alles én iedereen die betrokken is. Van de bodem en het water tot aan de mensen. Het resultaat? Maaltijdboxen boordevol ingrediënten die niet zijn bewerkt, welke jij gemakkelijk kan bestellen via een maaltijdbox, afgestemd op jouw wensen.
Bestel nu jouw eerste 3 maaltijdboxen met 10% korting met onze unieke code: eatertainment10
Tip: zoetzuur smaakt goed bij allerlei verschillende gerechten. Als je in één keer lekker veel maakt heb je genoeg voor meerdere keren. Je kunt het zoetzuur in een luchtdichte pot of bak bewaren.
Bereidingstip: begin op tijd met het maken van zoetzuur, want als het langer kan staan worden de uien zachter en smaakvoller.
Rendang, een heerlijk en complex gerecht dat zijn oorsprong vindt in de Indonesische keuken, is een waar eerbetoon aan smaak. Oorspronkelijk afkomstig van het Minangkabau-volk op het eiland Sumatra, heeft rendang zich verspreid over heel Indonesië en zelfs de hele wereld. Dit gerecht is een heerlijke mix van mals rundvlees, verfijnde kruiden en een rijke kokossaus, dat langzaam wordt gekookt totdat de smaken samenkomen.
De populariteit van rendang is niet beperkt gebleven tot Indonesië. Wereldwijd hebben liefhebbers van de Aziatische keuken dit gerecht omarmd. Rendang staat symbool voor de rijke culinaire diversiteit en het vakmanschap van de Indonesische keuken. En het fijne aan rendang is, je kan er alle kanten mee op! De basis blijft hetzelfde, maar het hoofdingrediënt kan je veranderen. Zo kan je kiezen voor een klassieke rendang geserveerd op frietjes met zoetzure groenten of in bao buns, maar ook vegetarische rendang geserveerd op frietjes of in bao buns met Indische koolsalade. En heb je een keer niet alle tijd om de rendang in de gaten te houden? Dan kan je altijd rendang daging uit de slowcooker maken! Zo kan jij gerust weg, terwijl het vlees lekker lang aan het stoven is en net zo mals wordt wanneer je het bereid in een pan.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment