Breng in een steelpan de honing en azijn aan de kook. Pel de rode ui en snijd in dunne ringen. Leg de ui in een kom en schenk de kokende azijn erop, zodat het mooi roze kleurt. Laat de zoetzure ui minimaal 30 min. op smaak komen. Proef of het zoet genoeg is en voeg eventueel extra honing toe.
2
Snijd ondertussen de spitskool in zo fijn mogelijke reepjes. Pel de knoflook en snijd grof.
3
Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de spitskool toe en bak ca. 5 min. Voeg de rendangpasta toe en bak 5 min mee. Voeg de kokosmelk, chilipoeder en ketjap toe en laat 30 min. pruttelen op hoog vuur zodat al het vocht verdampt.
4
Kook de rijst met een snufje zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren 4 tot 8 min., afhankelijk van de gewenste gaarheid, en laat schrikken. Pel de eieren.
5
Rooster de pinda’s in een droge pan. Snijd de komkommer in plakjes.
6
Verdeel de rijst, rendang en eieren over de borden. Strooi de pinda's over het gerecht en serveer met de komkommer en de zoetzure ui.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.