Print opties

Sluiten

Rijstsalade met tonijn-dillesaus

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Kook de rijst in een ruime pan water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste 5 min. de sperziebonen mee. Giet af en laat 5 min. afkoelen in een schaal.
2
Laat ondertussen de kappertjes uitlekken, maar vang het vocht op. Doe ½ van de kappertjes met het vocht, ½ van de tonijn inclusief de olie, mayonaise en ½ van de dille in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een bijna gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
3
Pel en snipper de sjalot en snijd de zongedroogde tomaten fijn. Laat de overige tonijn uitlekken. Snijd de overige dille grof. Meng ⅓ van de tonijnsaus, de tonijn, sjalot, tomaatjes en de overige kappertjes door de rijst. Verdeel de overige saus erover en bestrooi met de overige dille en de pijnboompitten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.