Tonijnlasagne
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Tonijnlasagne

De klassieker onder de lasagnes is natuurlijk een lasagne bolognese, maar je kan eigenlijk al je favoriete ingrediënten wel verwerken in een lasagne! Zo gaan we deze keer voor een tonijnlasagne. Een snel en gemakkelijk recept dat je na 15 minuten in de oven schuift.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept tonijnlasagne

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte en vet een ovenschaal in met ½ van de olijfolie.
2
Laat de tonijn uitlekken in een vergiet en knijp het overtollige vocht eruit. Pel en snipper de ui en pel en hak de knoflook fijn. Hak de rode peper fijn. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Snijd de bosui in ringen.
3
Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui. Voeg de paprika toe en bak 3 min. mee. Voeg de knoflook en rode peper toe en bak 1 min. mee. Voeg de passata, de tonijn en ½ van de bosui toe en mix je alles goed door elkaar.
4
Verdeel ⅓ van het mengsel over de bodem van de ovenschaal en beleg met ½ van de lasagnebladen. Herhaal nogmaals en eindig met een laag saus. Top af met de geraspte kaas en wat peper en schuif de lasagne voor 30 min. in het midden van de oven. Garneer met de overige bosui.

Romige lasagne recepten voor iedere dag

Herken je het moment dat je een lasagne boordevol lekkere ingrediënten in de oven schuift, je even hebt moeten wachten en uiteindelijk die romige lasagne uit de oven mag halen om aan te kunnen snijden? Wij herkennen het ook! Er is namelijk niets zo lekker als een smeuïge ovenschotel vol met groenten en natuurlijk afgetopt met gesmolten kaas.

Heb je eigenlijk geen idee wat je vanavond moet eten? Wij zeggen een lasagne! Van een smakelijke lasagne met vlees, vis of liever een vegetarisch recept, we hebben talloze lasagne recepten voor je klaarstaan! Kies bijvoorbeeld eens voor deze lasagne carbonara, een heerlijke variant van de klassieke pasta carbonara. We vervangen in dit recept de spaghetti door lasagne en voor de rest is het net zo lekker! Of ga voor deze pittige lasagne met Hollandse garnalen. Door harissa toe te voegen aan de garnalen, krijgen ze een lekkere pittige bite. Voeg daar nog courgette, tomaten, tuinerwten en cherrytomaten aan toe voor je dagelijkse portie groenten en je hebt een volwaardige maaltijd geserveerd.

Ook voor de vegetariërs onder ons is er genoeg keuze wat betreft het maken van een lasagne. Deze lasagne met rode biet en geitenkaas is zo’n lekker recept vol van smaak. De stukjes walnoot zorgen voor een knapperige bite, terwijl de geitenkaas het lekker romig maakt. Vergeet de zelfgemaakte bechamelsaus niet! Liever vegan? No worries, deze heerlijke vegan lasagne moet je maken! Door te kiezen voor plantaardige alternatieven creëer je een smeuïge lasagne mét krokante kaaskorst en een romige bechamelsaus. Lekker toch?

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Vis
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via