In samenwerking met:
Risotto Met Italiaanse Roerbakgroenten
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Risotto met Italiaanse roerbakgroenten

Een klassieker die je eens gemaakt moet hebben, is risotto. Het hele jaar door geniet je van dit gerecht: van een herfstige paddenstoelenrisotto tot een frisse risotto met asperges. Ook zeker het proberen waard, is deze risotto met Italiaanse roerbakgroenten. Makkelijk te maken en heerlijk dankzij de groenten!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept risotto met italiaanse roerbakgroenten

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Pel de knoflook en snijd fijn. Verhit een pan met de helft van de olijfolie, voeg de knoflook toe en bak deze in 3 min. glazig. Voeg vervolgens de risottorijst toe en verhit deze 2 min. al roerend mee.
2
Meng het groentebouillontablet met het water. Voeg een scheut bouillon toe aan de risotto en roer door tot de bouillon is opgenomen door de risottorijst. Herhaal dit tot de risotto gaar is en de korrels zacht, dit duurt ongeveer 20 min. Zet het vuur uit.
3
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas met een fijne rasp. Voeg de helft van de Parmezaanse kaas en de crème fraîche toe aan de risotto en roer dit voorzichtig door.
4
Verhit een pan met de helft van de resterende olijfolie en bak de roerbakgroenten in 8 min. gaar.
5
Dep de kappertjes droog met een theedoek. Verhit een pan met de resterende olijfolie en bak de kappertjes op hoog vuur in 5 min. krokant.
6
Serveer de risotto met de roerbakgroenten en krokant gebakken kappertjes.

De geschiedenis van risotto

Risotto is een heerlijk gerecht uit Italië dat al honderden jaren wordt gegeten. Het wordt gemaakt van rijst die wordt gekookt in bouillon en op smaak wordt gebracht met kaas, boter en andere ingrediënten zoals paddenstoelen, tomaten, of zeevruchten.

De geschiedenis van risotto gaat terug tot de 14e eeuw in de regio Lombardije in het noorden van Italië. Het werd toen vooral gegeten door de armen vanwege de betaalbaarheid van rijst. Pas later werd risotto een populair gerecht onder de hogere klasse en begon het in populariteit te groeien over heel Italië. Inmiddels vind je risotto over de hele wereld en is het niet weg te slaan onder de mensen. Een van de meest bekende soorten risotto is risotto alla Milanese, die is gemaakt met saffraan, waardoor de rijst een mooie gele kleur krijgt. Andere populaire soorten zijn risotto met paddenstoelen, tomaten en zeevruchten.

Nog meer risotto recepten

Naast deze risotto met Italiaanse roerbakgroenten van DekaMarkt zijn er nog meer verrukkelijke risotto recepten die je een keer wilt proberen. Wat dacht je van deze risotto met witte asperges? Een risotto die absoluut de moeite waard is. De doperwtjes geven een frisse twist aan het gerecht en de ham zorgt voor een krokante topping. Wanneer je geen tijd hebt om lang in de keuken te staan, is deze snelle tomatenrisotto met spinazie een aanrader. Door rapido risottorijst te gebruiken, serveer je de smaakvolle risotto met gepofte tomaatjes al binnen 15 minuten op tafel.

Benieuwd naar nog meer risotto recepten? Bekijk ze allemaal op Eatertainment en sla je favorieten op!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via