tomatenrisotto
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Snelle tomatenrisotto met spinazie

Heb je vanavond zin in een risotto, maar geen tijd om lang in de keuken te staan? Maak dan deze snelle tomatenrisotto met spinazie. Door rapido risottorijst te gebruiken, serveer je deze smaakvolle risotto met gepofte tomaatjes binnen 15 minuten op tafel!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept snelle tomatenrisotto met spinazie

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Knip de cherrytomaten per 2 of 3 los van de tros. Plaats in een ovenschaal, besprenkel met een kwart van de olijfolie en wat zeezout.
2
Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit een kwart van de olijfolie in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de helft van de ui en knoflook 2 min. aan.
3
Plaats de cherrytomaten in de oven en pof 4 min. tot het velletje van de tomaatjes gebarsten is. Haal uit de oven en zet apart.
4
Voeg de risottorijst toe en laat 1 min. meebakken. Voeg de tomatenblokjes, water en het groentebouillonblokje toe en breng aan de kook. Kook de rijst in ongeveer 5 min. gaar, tot het vocht is opgenomen.
5
Verhit intussen de rest van de olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur. Roerbak de rest van de ui, knoflook en de spinazie kort aan, tot de spinazie geslonken is.
6
Schep de tomatenrisotto op een bord en daarop de spinazie. Maak het gerecht af met de gepofte cherrytomaten en bolletjes mozzarella.

Wat is risotto?

Al sinds 1400 wordt er in het noorden van Italië risottorijst verbouwd. In vijf stappen maken de Italianen de perfecte risotto. Eerst fruit je de ui of sjalot (soffrito), vervolgens bak je de rijst kort mee, voeg je gefaseerd bouillon toe, roer je de risotto niet te vaak door en ten slotte meng je het met Parmezaan of boter voor een romig resultaat. De Italianen weten wel hoe je moet koken!

Meer risottorecepten

Probeer naast deze snelle tomatenrisotto eens andere risotto recepten met verrassende ingrediënten. De bereidingstijd is wat langer, maar de recepen zijn oh zo lekker!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via