Risotto met witte asperges, doperwten en gedroogde Parmaham
Niveau
Gemiddeld
Tijd
1u 10min
Bevat vlees
Vrij van vis

Risotto met witte asperges en gedroogde Parmaham

De tijd van het witte goud is weer aangebroken. Van medio april tot eind juni kun je genieten van deze heerlijke groente uit eigen land. De klassieker met Hollandaisesaus is natuurlijk altijd goed, maar deze risotto is ook absoluut de moeite waard! De tuinerwtjes geven een frisse twist aan het gerecht en de ham zorgt voor een krokante topping.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept risotto met witte asperges en gedroogde parmaham

Kookmodus
Bereidingstijd
1u 10min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
1u 10min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 110°C. Verdeel de plakken Parmaham op een met bakpapier beklede bakplaat. Droog de Parmaham gedurende 50-70 minuten in de oven (afhankelijk van de dikte van de plakken).
2
Breng het water aan de kook en los het bouillonblokje hierin op. Schil de asperges en snijd de houtachtige onderkant (ongeveer 1 cm) eraf. Voeg de schillen en onderkanten toe aan de groentebouillon en laat dit 5 minuten zachtjes koken. Zeef de bouillon, houd warm en zet apart.
3
Snipper de ui en halveer de geschilde asperges over de lengte. Snijd de asperges in stukjes van ongeveer 2 cm. Verwarm een grote pan op middelhoog vuur en smelt hierin de roomboter. Bak de ui en aspergestukjes in 2 min. licht aan.
4
Voeg nu de risottorijst toe en bak 2 min. mee. Blus af met de witte wijn en laat de rijst het vocht opnemen. Zet het vuur laag en voeg 1/3 deel van de bouillon toe.
5
Kook de risotto op klein/middelhoog vuur voor ongeveer 8-10 min. of totdat bijna al het vocht is opgenomen. Voeg daarna steeds bouillon toe en laat deze inkoken totdat alle bouillon is opgenomen.
6
Voeg als laatste de tuinerwtjes toe en verwarm deze nog 2 min. mee. Rasp ten slotte de Parmezaanse kaas en roer door de risotto.
7
Serveer de risotto met een handje rucola en verkruimel de gedroogde Parmaham erover.

Tip: Wil je het gerecht vegetarisch houden? Laat de Parmaham weg en vervang de Parmezaanse kaas door Pecorino. Deze kaas is wat zouter van smaak (en daardoor een goede vervanging voor de zoute ham).

Meer receptinspiratie

Twijfel je nog over het beantwoorden van de vraag ‘Wat eten we vandaag?‘. Geen probleem, we helpen je een handje! Zo zijn er nog meer heerlijke recepten met (witte) asperges. Of juist meer inspiratie voor allerlei risotto recepten? Neem een kijkje op de pagina! Probeer ook eens een van onze smakelijke pasta recepten, frisse gezonde recepten of koolhydraatarme recepten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Sulfiet
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via