In samenwerking met:
Hachee Met Rode Kool En Hasselback Aardappel
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Hachee met hasselback aardappelen

Zin in een typisch Hollands gerecht? Ga dan aan de slag met hachee, een verrukkelijke stoofpot waar je geen genoeg van kunt krijgen. In dit recept serveren wij de hachee met hasselback aardappelen. Lekker knapperig dankzij de bereidingswijze.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept hachee met hasselback aardappelen

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
3u 0min
Totale tijd
3u 30min
Kookmodus
1
Pel de uien en knoflook en snijd fijn. Verhit een pan met de helft van de zonnebloemolie en bak het hacheevlees 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui en de helft van de knoflook toe en bak 5 min. mee.
2
Meng de runderbouillontablet met 500 ml kokend water en voeg toe aan de pan met het vlees. Stoof de hachee 3 uur op laag vuur.
3
Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C. Was de aardappelen en snijd elke aardappel in tot 5 mm van de onderkant met behulp van 2 satéprikkers aan beide kanten van de aardappel. Verdeel de aardappelen over een ovenschaal. Meng de olijfolie met de overige knoflook en verdeel dit over de aardappelen. Dek de aardappelen af met aluminiumfolie en plaats deze 25 min. in de oven tot ze goudbruin kleuren.
4
Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in plakken van 1 cm. Verhit een pan met de resterende zonnebloemolie, bak hierin de rode kool en appel in 6 min. gaar.
5
Serveer de hachee met de rode kool, appel en hasselback aardappelen.

Tip: Rode kool over? Vries dit in om later een koolsalade van te maken.

Manieren om te variëren met hachee

Er zijn verschillende manieren om hachee te variëren, bijvoorbeeld door het gebruik van verschillende soorten vlees, zoals lamsvlees of wild, of door het toevoegen van extra groenten zoals wortels of paprika’s. Daarnaast kan het gerecht ook worden aangepast aan verschillende smaakvoorkeuren, bijvoorbeeld door het gebruik van extra kruiden zoals laurier of kruidnagel, of door het toevoegen van een scheutje bier of rode wijn. Lekker om bij hachee te serveren zijn hasselback aardappelen, gekookte aardappelen of aardappelpuree. Heerlijk comfortfood dat zowel eenvoudig als smaakvol is! Bovendien is hachee ook geschikt om van tevoren te maken en in te vriezen, zodat je op een later moment snel en gemakkelijk een lekkere maaltijd op tafel kunt zetten.

Wat zijn hasselback aardappelen?

Hasselback aardappelen zijn aardappelen die in dunne plakjes zijn gesneden, maar niet helemaal doorgesneden, zodat ze als een harmonica uit elkaar kunnen worden getrokken. Vervolgens worden ze gebakken in de oven met boter en kruiden, waardoor ze knapperig van buiten en zacht van binnen worden. Een heerlijk bijgerecht voor bijvoorbeeld een stukje vis of bij de hachee. Naast hasselback met knoflook en olijfolie, is dit recept ook zeker een aanrader. De hasselback aardappelen worden besprenkeld met een knoflook-rozemarijnolie, wat peterselie en grof zeezout.

Nog meer hachee recepten

Naast deze lekkere hachee met hasselback aardappelen van DekaMarkt, hebben we nog meer smaakvolle gerechten die je wilt proberen. Wat dacht je van klassieke hachee met rode kool en aardappelpuree? Door de hachee te bereiden met bier en peperkoek krijgt het vlees een extra diepe en volle smaak. Minder tijd om in de keuken te staan? Maak dan deze makkelijke hachee uit de slowcooker en laat de slowcooker het werk voor je doen. Ideaal als je doordeweeks wilt genieten van heerlijk winters comfortfood!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Mosterd
  • Ei
  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via