Romige Kerriesoep Met Kalkoen En Appel
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Romige kerriesoep met kalkoen en appel

Zin in een lekker en snel te bereiden soepje? Deze romige kerriesoep is heel makkelijk te maken en heb je binnen no-time op tafel staan. De soep wordt geserveerd met kalkoen en appel, wat de soep een lekkere bite geeft.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept romige kerriesoep met kalkoen en appel

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Breng water aan de kook in een steelpan. Snijd de kalkoenfilet door midden en kook de kalkoen tot deze gaar is. Pluk de gegaarde kalkoen met twee vorken uit elkaar. Snijd de appel in reepjes en de lente-ui in dunne ringen.
2
Breng de bouillon aan de kook. Verhit de boter in een soeppan, wacht tot de boter is gesmolten en er kleine belletjes ontstaan. Roer de bloem en kerriepoeder goed door de boter. Voeg al roerend een grote lepel bouillon toe. Zodra de bouillon met de bloem en kerriepoeder gemengd is, kan er nieuwe lepel bouillon worden toegevoegd. Herhaal dit totdat alle bouillon is toegevoegd en er een gladde soep is ontstaan.
3
Roer de kookroom, taugé en geplukte kalkoen door de soep. Breng de soep kort aan de kook en verdeel de soep over 4 kommen. Serveer de kerriesoep met reepjes appel en de lente-ui ringetjes.

Hoe maak je de romige kerriesoep dikker?

Een romige kerriesoep kun je als eerst wat dikker maken door wat meer room toe te voegen. Een echte aanrader is dan ook om eens kokosmelk te proberen bij deze soep in plaats van kookroom. Daarnaast kun je de soep ook wat bondiger maken met extra kip of groenten.

Wat is lekker bij een kerriesoep?

Een echte aanrader bij een heerlijke kerriesoep zijn pitabroodjes. Verder kun je aan de soep zelf ook veel variatie aanbrengen. Eet de soep bijvoorbeeld met rijst en ei of juist kip en aardappelen. Zo kun je zelf genoeg variatie aanbrengen in combinatie met de soep!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via