Print opties

Sluiten

Romige kerriesoep met kalkoen en appel

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
25 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Breng water aan de kook in een steelpan. Snijd de kalkoenfilet door midden en kook de kalkoen tot deze gaar is. Pluk de gegaarde kalkoen met twee vorken uit elkaar. Snijd de appel in reepjes en de lente-ui in dunne ringen.
2
Breng de bouillon aan de kook. Verhit de boter in een soeppan, wacht tot de boter is gesmolten en er kleine belletjes ontstaan. Roer de bloem en kerriepoeder goed door de boter. Voeg al roerend een grote lepel bouillon toe. Zodra de bouillon met de bloem en kerriepoeder gemengd is, kan er nieuwe lepel bouillon worden toegevoegd. Herhaal dit totdat alle bouillon is toegevoegd en er een gladde soep is ontstaan.
3
Roer de kookroom, taugé en geplukte kalkoen door de soep. Breng de soep kort aan de kook en verdeel de soep over 4 kommen. Serveer de kerriesoep met reepjes appel en de lente-ui ringetjes.