Roze poffertjes met bramen en biet
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Roze poffertjes van bramen en biet

Jong of oud, poffertjes doen het bijna altijd goed en je kunt er eindeloos mee variëren. In plaats van de traditionele Hollandse poffertjes met poedersuiker en een klontje boter, serveren wij dit keer roze poffertjes met bramen en biet. Voor de echte poffertjesfan!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

3 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept roze poffertjes van bramen en biet

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Voeg de bevroren bramen samen met het water en de suiker toe aan een pan en breng aan de kook. Laat het geheel ongeveer 5 tot 10 min. zacht pruttelen tot het fruit zacht is.
2
Meng ondertussen de bloem met het bakpoeder en zout. Voeg vervolgens de melk, het bietensap en ei toe. Meng het geheel met een garde tot een glad beslag.
3
Pureer de bessen in de pan met een staafmixer. Giet de puree door een zeef zodat de harde pitjes achterblijven.
4
Laat de bramenpuree afkoelen en voeg deze vervolgens toe aan het beslag. Mix het geheel en vul vervolgens een spuitzak of spuitflesje met het beslag, dit werkt het makkelijkste. Maar het kan ook met een lepel.
5
Verwarm de poffertjespan voor en vet deze royaal in met boter. Spuit of schep het beslag in de poffertjespan en bak voor ca. 5 min. Draai de poffertjes om met behulp van een satéprikker. Bak nogmaals 5 min. Herhaal dit tot het beslag op is.
6
Serveer de poffertjes met poedersuiker en de blauwe, rode en gevriesdroogde bessen

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via