Voeg de bevroren bramen samen met het water en de suiker toe aan een pan en breng aan de kook. Laat het geheel ongeveer 5 tot 10 min. zacht pruttelen tot het fruit zacht is.
2
Meng ondertussen de bloem met het bakpoeder en zout. Voeg vervolgens de melk, het bietensap en ei toe. Meng het geheel met een garde tot een glad beslag.
3
Pureer de bessen in de pan met een staafmixer. Giet de puree door een zeef zodat de harde pitjes achterblijven.
4
Laat de bramenpuree afkoelen en voeg deze vervolgens toe aan het beslag. Mix het geheel en vul vervolgens een spuitzak of spuitflesje met het beslag, dit werkt het makkelijkste. Maar het kan ook met een lepel.
5
Verwarm de poffertjespan voor en vet deze royaal in met boter. Spuit of schep het beslag in de poffertjespan en bak voor ca. 5 min. Draai de poffertjes om met behulp van een satéprikker. Bak nogmaals 5 min. Herhaal dit tot het beslag op is.
6
Serveer de poffertjes met poedersuiker en de blauwe, rode en gevriesdroogde bessen
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.