Shakshuka Met Geitenkaas2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Shakshuka met geitenkaas

Shakshuka is een hartig eenpansgerecht uit het Midden-Oosten met gepocheerde eieren in een kruidige tomatensaus. In deze variant voeg je courgette toe voor extra groente en maak je het lekker romig met zachte geitenkaas. Serveer met Griekse yoghurt en verse dille voor een frisse touch.  Heerlijk als brunch, lunch of licht diner!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Shakshuka met geitenkaas

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de ui en pel en hak de knoflook fijn. Snijd de courgette en paprika in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een diepe koekenpan en fruit de ui glazig. Voeg de knoflook, courgette en paprika toe en bak 5 min. mee op middelhoog vuur.
2
Snijd de roma tomaten in blokjes en voeg samen met de groentebouillon en wat peper en zout toe aan de pan. Laat het geheel ongeveer 10 min. zachtjes pruttelen tot het vocht iets is ingekookt.
3
Maak kuiltjes in de saus en breek voorzichtig de eieren erin. Verkruimel de geitenkaas rondom de eieren en doe een deksel op de pan. Laat de shakshuka 6–8 min. garen tot het eiwit gestold is, maar de dooiers nog zacht zijn.
4
Snijd ondertussen de dille fijn. Meng in een kom de Griekse yoghurt met de dille en wat peper en zout. Serveer de shakshuka met de Griekse dille yoghurt.

Tip: wil je van deze shakshuka genieten als complete avondmaaltijd? Serveer er wat couscous of rijst bij of combineer met naanbrood of stokbrood.

Zo is shakshuka ontstaan

Oorspronkelijk is shakshuka afkomstig uit Noord-Afrika, uit landen als Tunesië, Libië en Algerije. Later werd het gerecht bekender en bekender in Israël, waar men het eet als ontbijt of bij de brunch. ‘Shakshuka’ betekent ‘alles door elkaar’ of ‘mix’, wat natuurlijk slaat op wat het gerecht is: gepocheerde eieren in een (pittige) saus van tomaten, paprika, ui en verschillende kruiden. Maar hoe is shakshuka ontstaan? In Noord-Afrika ontstond het als een eenvoudig en voedzaam boerengerecht. Het werd vaak gemaakt van restjes groenten en heel af en toe vlees of vis. In de 20e eeuw vestigden Joodse migranten uit Noord-Afrika zich in Israël en namen zij het recept mee. Zo werd het gerecht steeds verder verspreid en nu genieten ook wij in Nederland regelmatig van een heerlijke shakshuka.

Meer recepten voor shakshuka

Naast deze shakshuka met geitenkaas, zijn er natuurlijk tal van andere recepten voor shakshuka te vinden. Twee andere favorieten van Eatertainment zijn deze pompoenshakshuka met rivierkreeft en de groene shakshuka met spinazie & munt. Zoals je ziet kan je eindeloos variëren met shakshuka en eraan toevoegen wat jij lekker vindt. Zo maak je gemakkelijk overgebleven groenten op! Denk aan courgette, spinazie, pompoen en ga zo maar door. Wat is jouw favoriete shakshuka recept?

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.