Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
1
Bak de kipworstjes in een beetje olie in een koekenpan in 6-8 minuten goudbruin. Haal uit de pan en snijd in stukjes.
2
Veeg de pan schoon en fruit de ui kort aan in olijfolie. Voeg de knoflook, jalapeño, kaneel, komijn en koriander toe en bak nog 1 minuut mee. Voeg nu handje voor handje de spinazie toe en blijf roeren tot de spinazie geslonken is. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
3
Doe de helft van het spinaziemengsel samen met het water, de helft van de muntblaadjes en het citroensap in een blender en pureer tot een gladde massa. Giet de spinaziepuree samen met de stukjes kipworst weer bij de spinazie in de pan en breng zachtjes aan de kook.
4
Maak kuiltjes in het spinaziemengsel en breek boven elk kuiltje een ei. Strooi de geitenkaas over de shakshuka. Laat de eieren op laag vuur in 10 minuten gaar worden. Garneer met de rest van de muntblaadjes.

Meer inspiratie

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Norma Karmelk
Sebastiaan van Eatertainment

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Midden-Oosters
Diëten
Koolhydraatarm
Eiwitrijk
Vrij van vis
Soort
Eenpansgerechten
Ei
Voorkeuren
Bevat vlees
Bevat kip

Gemaakt door Eatertainment

Delen via