Shakshuka, een heerlijk eenpansgerecht dat haar oorsprong vindt in de Midden-Oosterse keuken. Dankzij bekende chefs als Yotam Ottolenghi is deze keuken de afgelopen jaren razend populair geworden. En dat is niet gek, want deze cuisine staat bekend om haar gerechten boordevol smaak. Groene shakshuka is zo’n gerecht.
Traditioneel rood van kleur vanwege de tomatenbasis, maar probeer vooral ook eens deze groene variant met spinazie, munt en kipworstjes! Eet de groene shakshuka met vers geroosterde pita broodjes.
Dit heerlijke Midden-Oosterse gerecht bestaat uit diverse soorten groenten en gepocheerde eieren. Een heel fijn eenpansgerecht wat je kunt eten met bijvoorbeeld pitabroodjes. De originele shakshuka wordt gemaakt met paprika, tomaten en een tomatensaus. In de groene shakshuka (ook wel ‘shakshouka’) gebruiken we spinazie en jalapeño pepers. Lekker met een beetje pit!
Ben je niet zo dol op pittig eten? Verwijder dan van tevoren de zaadlijsten zodat je wel de lekkere smaak krijgt zonder dat het pittig wordt. Deze Midden-Oosterse maaltijd vegetarisch maken is eenvoudig. Laat simpelweg de worstjes achterwege of vervang ze door een vega variant.
Tip! Breek de eieren eerst in een koffiekopje en giet ze in de pan. Zo blijven de eidooiers zeker heel!
Spinazie vinden wij een heerlijke groente om te verwerken in recepten, jij ook? Check dan zeker ons recept voor de groene tortelloni in spinazie-ricottasaus!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment