Print opties

Sluiten

Shakshuka met geitenkaas

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Pel en snipper de ui en pel en hak de knoflook fijn. Snijd de courgette en paprika in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een diepe koekenpan en fruit de ui glazig. Voeg de knoflook, courgette en paprika toe en bak 5 min. mee op middelhoog vuur.
2
Snijd de roma tomaten in blokjes en voeg samen met de groentebouillon en wat peper en zout toe aan de pan. Laat het geheel ongeveer 10 min. zachtjes pruttelen tot het vocht iets is ingekookt.
3
Maak kuiltjes in de saus en breek voorzichtig de eieren erin. Verkruimel de geitenkaas rondom de eieren en doe een deksel op de pan. Laat de shakshuka 6–8 min. garen tot het eiwit gestold is, maar de dooiers nog zacht zijn.
4
Snijd ondertussen de dille fijn. Meng in een kom de Griekse yoghurt met de dille en wat peper en zout. Serveer de shakshuka met de Griekse dille yoghurt.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.