Dol op curries? Dan wil je deze snelle rode curry proberen! In een half uurtje staat dit recept namelijk al op tafel. Met smaakmakers als curry madras kruiden en sojasaus, groenten als paprika en sugarsnaps en malse kip creëer je een heerlijke maaltijd.
Tip: kan je geen sugarsnaps vinden? Vervang ze dan door haricots verts.
Tip: lekker met eventueel wat extra partjes limoen!
Eén van de makkelijkste recepten die je kan maken, is een goedgevulde curry. Al in 20 of 30 minuten staat het gerecht op tafel, je kan al je restjes groenten verwerken in een curry en het is gewoonweg lekker. De basis van een goede curry bestaat uit een curry paste, een mix van diverse kruiden en specerijen die je kan verwerken in curryschotels en currysoepen. Denk aan kruiden als kurkuma, curry madras, komijn, koriander, chilipeper en gember. Een grote smaakexplosie zodra jij een hap neemt van een curry recept!
Wanneer je de basis hebt gekozen voor je curry paste, is de volgende stap in het proces het kiezen van je ingrediënten. En laat je nu eindeloos kunnen variëren met producten! Je kan kiezen voor vlees als kip of biefstukpuntjes, voor vis als kabeljauw of garnalen en je kan het geheel ook vegetarisch of zelfs vegan maken door te kiezen voor tofu of tempeh. Verder kan je de curry vullen met allerlei soorten groenten. Denk aan de klassiekers als paprika, wortel en sperziebonen, maar ook zoete aardappel, kikkererwten of maïs is lekker om te verwerken in een curry. Heb je nog wat restjes groenten over? Voeg deze dat toe aan de curry! Een curry is namelijk dé ideale manier om leftovers op te maken.
Of je nu gaat voor deze snelle rode curry met kip, een vegetarische gele curry met krieltjes of een Thaise groene curry met tilapiafilet, de keuze is reuze!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment