Snelle rode curry
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Snelle rode curry

Dol op curries? Dan wil je deze snelle rode curry proberen! In een half uurtje staat dit recept namelijk al op tafel. Met smaakmakers als curry madras kruiden en sojasaus, groenten als paprika en sugarsnaps en malse kip creëer je een heerlijke maaltijd.

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Chefke Luc

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept snelle rode curry

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Pel de knoflook en rasp fijn. Schil de gember en rasp fijn. Snijd de kip in blokjes en meng met de curry madras kruiden, knoflook, gember en wat zout in een kom.
2
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Verder het draadje van de sugarsnaps. Hak de peterselie fijn. Halveer de limoen en pers het sap eruit.
3
Breng ondertussen een pan met water aan de kook en bereid de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Verhit de sesamolie in een pan op middelhoog vuur en bak de kip goudbruin en gaar. Haal uit de pan. Bak in dezelfde pan de paprika en sugarsnaps met een snufje zout 4 min. Voeg de rode curry paste toe en bak 1 min. goed mee. Blus het geheel af met de kokosmelk en breng rustig aan de kook. Wanneer het kookt, voeg dan de kip, peterselie, limoensap en sojasaus toe. Laat het geheel 5 min. pruttelen tot de saus indikt.
5
Verdeel de rijst over de borden gevolgd door de curry en serveer.

Tip: kan je geen sugarsnaps vinden? Vervang ze dan door haricots verts.

Tip: lekker met eventueel wat extra partjes limoen!

Heerlijke curry recepten voor iedere dag

Eén van de makkelijkste recepten die je kan maken, is een goedgevulde curry. Al in 20 of 30 minuten staat het gerecht op tafel, je kan al je restjes groenten verwerken in een curry en het is gewoonweg lekker. De basis van een goede curry bestaat uit een curry paste, een mix van diverse kruiden en specerijen die je kan verwerken in curryschotels en currysoepen. Denk aan kruiden als kurkuma, curry madras, komijn, koriander, chilipeper en gember. Een grote smaakexplosie zodra jij een hap neemt van een curry recept!

Wanneer je de basis hebt gekozen voor je curry paste, is de volgende stap in het proces het kiezen van je ingrediënten. En laat je nu eindeloos kunnen variëren met producten! Je kan kiezen voor vlees als kip of biefstukpuntjes, voor vis als kabeljauw of garnalen en je kan het geheel ook vegetarisch of zelfs vegan maken door te kiezen voor tofu of tempeh. Verder kan je de curry vullen met allerlei soorten groenten. Denk aan de klassiekers als paprika, wortel en sperziebonen, maar ook zoete aardappel, kikkererwten of maïs is lekker om te verwerken in een curry. Heb je nog wat restjes groenten over? Voeg deze dat toe aan de curry! Een curry is namelijk dé ideale manier om leftovers op te maken.

Of je nu gaat voor deze snelle rode curry met kip, een vegetarische gele curry met krieltjes of een Thaise groene curry met tilapiafilet, de keuze is reuze!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via