Print opties

Sluiten

Snelle rode curry

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Pel de knoflook en rasp fijn. Schil de gember en rasp fijn. Snijd de kip in blokjes en meng met de curry madras kruiden, knoflook, gember en wat zout in een kom.
2
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Verder het draadje van de sugarsnaps. Hak de peterselie fijn. Halveer de limoen en pers het sap eruit.
3
Breng ondertussen een pan met water aan de kook en bereid de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Verhit de sesamolie in een pan op middelhoog vuur en bak de kip goudbruin en gaar. Haal uit de pan. Bak in dezelfde pan de paprika en sugarsnaps met een snufje zout 4 min. Voeg de rode curry paste toe en bak 1 min. goed mee. Blus het geheel af met de kokosmelk en breng rustig aan de kook. Wanneer het kookt, voeg dan de kip, peterselie, limoensap en sojasaus toe. Laat het geheel 5 min. pruttelen tot de saus indikt.
5
Verdeel de rijst over de borden gevolgd door de curry en serveer.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.