vegetarische gele curry
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vlees

Vegetarische gele curry met krieltjes

Heerlijke Thaise curry gemaakt van currypasta, groenten en kokosmelk. Thaise curry’s hebben vaak een romig element en een mooie balans tussen zoet, zout en zuur. Vaak door limoensap. Voeg voor een extra frisse curry wat extra limoensap toe. Houd je van pittig? Snijd dan een rode peper in ringetjes en garneer de curry ermee.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept vegetarische gele curry met krieltjes

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
1
Rooster de kokosvlokken in een droge koekenpan tot ze lichtbruin kleuren, schud direct uit de pan op een bord.
2
Pel de ui en hak fijn. Boen de krieltjes schoon onder koud stromend water, dep ze droog en snijd ze doormidden. Maak ook de haricot verts schoon door beide uiteinden af te snijden.
3
Kook de eieren in 7 min. hard. Laat ze kort schrikken onder koud water en zet apart. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
4
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan, fruit de ui 2-3 min. Schep de Thaise gele curry pasta door de ui en bak 1-2 min. mee. Voeg de krieltjes, haricot verts en doperwten toe. Doe de kokosmelk, vissaus, suiker en bouillon erbij en breng langzaam aan de kook.
5
Kook op laag vuur in 7-9 min. beetgaar. Breng de curry op smaak met de sap van de helft van de limoenen, peper en zout. Pel en halveer de eieren.
6
Schep de curry op de borden, leg de ei helften in de curry en garneer met basilicum en de geroosterde kokosvlokken. Serveer met de rijst. Snijd de helft van de limoenen in partjes en serveer bij de curry om aan tafel verder op smaak te brengen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Selderij
  • Vis
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via