In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Spaanse omelet met geroosterde puntpaprika

De Spaanse omelet, beter bekend als de Spaanse tortilla, is simpel en snel te maken en wordt heerlijk door de toevoeging van diverse kruiden en Spaanse chorizo. Dit gerecht zal zeker bij velen in de smaak vallen!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept spaanse omelet met geroosterde puntpaprika

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de rode puntpaprika’s met ½ van de olijfolie en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper en zout. Rooster de paprika’s 15 min. in de oven.
2
Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn. Kluts de eieren los in een kom. Breng op smaak met peper en zout.
3
Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de aardappelschijfjes, chorizo en paprikapoeder 10 min. Schep regelmatig om.
4
Schenk het eimengsel over de aardappelschijfjes en chorizo. Wentel de pan zodat het ei goed verspreid wordt. Draai het vuur laag, leg de deksel op de pan en bak tot het ei is gestold.
5
Snijd de Spaanse omelet in kwarten. Verwijder de stelen van de geroosterde puntpaprika’s en snijd in repen. Verdeel de Spaanse omelet en de puntpaprika’s over de borden. Schep er de aioli naast en garneer met de krulpeterselie.

Wat is een Spaanse omelet?

Een Spaanse omelet, ook wel bekend als tortilla española of tortilla de patatas, is een populair Spaans gerecht dat bestaat uit eieren, aardappelen en ui. Het wordt vaak beschouwd als een eenvoudig en smakelijk gerecht dat zowel warm als koud gegeten kan worden. De Spaanse omelet kan warm geserveerd worden als hoofdgerecht of als tapas, en het is ook heerlijk als koud gerecht. Eigenlijk kan je het gerecht ook zien als een dikke omelet. Je kunt variaties toevoegen door bijvoorbeeld paprika, chorizo of andere groenten toe te voegen, afhankelijk van je smaakvoorkeuren.

Het gerecht is ontstaan als een eenvoudige en voedzame maaltijd voor arbeiders en boeren, omdat aardappelen en eieren gemakkelijk beschikbaar en betaalbaar waren. Tegenwoordig wordt de Spaanse omelet in heel Spanje gegeten en is het populair als tapas, lichte maaltijd of zelfs als sandwichvulling. Het recept is door de jaren heen wel gevarieerd, met toevoegingen van verschillende ingrediënten naar smaak. Waar de Spaanse tortilla precies vandaan komt, is nog onduidelijk. De een roept dat het uit de regio Extremadura komt, terwijl de ander denkt dat het uit het Baskenland komt.

 Wat is het basisrecept van de Spaanse tortilla?

De basis voor een Spaanse omelet, oftewel de tortilla, is vrij eenvoudig. Je hebt ongeveer 3 middelgrote aardappelen nodig, 1 grote ui, 4 tot 6 eieren (afhankelijk van de gewenste grootte), wat olijfolie en peper en zout naar smaak. Je kan de Spaanse tortilla verder naar wens vullen. Maak bijvoorbeeld een Spaanse tortilla met ansjovis, Manchego kaas, gemengde olijven en zongedroogde tomaten, of ga voor een twist met deze Spaanse tortilla met kabeljauw. Een makkelijk recept, maar extra lekker door de toevoeging van de vis. Ontdek alle recepten voor het avondeten!

 Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via