Spaanse tortilla met kabeljauw
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Spaanse tortilla met kabeljauw

Tover de mediterrane smaken op je bord met deze Spaanse tortilla met kabeljauw. De Spaanse tortilla is een platte taart op basis van eieren met aardappelschijfjes. Makkelijk te maken en zowel warm als koud te serveren. Je kunt volop variëren met de vulling en eventueel extra groente toevoegen.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept spaanse tortilla met kabeljauw

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verhit een pan met 1/3 van de olijfolie en bak de aardappelschijfjes ca. 10 min. Verhit nog een pan met 1/3 van de olijfolie en bak de kabeljauw in ca. 5 min. gaar. Breng de aardappelschijfjes en kabeljauw op smaak met peper en zout.
2
Klop de eieren los in een kom met een scheutje melk. Breng het ei-mengsel op smaak met peper en zout.
3
Veeg 1 pan schoon met keukenpapier en verhit de resterende 1/3 van de olijfolie. Snijd de kabeljauw en meng samen met de aardappelschijfjes, het eimengsel en giet in de pan.
4
Bak de tortilla ca. 20 min. op laag vuur met een deksel. Controleer af en toe of de bodem niet aanbrandt. Draai de tortilla na ca. 15 min om.
5
Snijd de bosui in ringen en pluk de blaadjes van het takje peterselie. Snijd de tortilla in punten en garneer met de bosui en peterselie.
José_pariente_rueda_wijn
Wijntips van Yves

Welke wijn bij tortilla: Verdejo

Bij deze heerlijke tortilla met kabeljauw adviseer ik een witte wijn met een rond en licht romig karakter. Jose Pariente Verdejo fermentado en barrica is de perfecte match. Door de vergisting van de normaal frisse Verdejo, krijgt de wijn een licht rokerig en vettig karakter. De mooie citrustonen houden de wijn fris genoeg. Een zeer breed inzetbare en gastronimische wijn. Met de code EATFREE nu gratis thuisbezorgd bij Vanouds de Zwaan!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Vis
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?