Tortilla Española, zoals de naam al doet vermoeden, komt van oorsprong uit de Spaanse keuken. Een tortilla is ook wel een dikke omelet. Niet zo gek dus dat de basis ingrediënten van het recept eieren en aardappelen zijn. Lekker om zowel warm als koud te serveren!
De Spaanse tortilla, ook wel bekend als de aardappeltortilla, is een gerecht dat met slechts een aantal ingrediënten in de oven bereid kan worden. Over het algemeen bestaat de basis van dit recept uit een mengsel van aardappel, ei en olijfolie. Vaak zijn ui en knoflook ook een van de basis ingrediënten om meer smaak te geven aan de tortilla. Er zijn talloze varianten van de tortilla en je kunt er eindeloos mee variëren. Denk aan combinaties met spinazie, paprika, champignons, chorizo of tonijn. Ben je helemaal gek van vis? Probeer dan de Spaanse tortilla met kabeljauw. Of de tortilla met ansjovis is ook een echte aanrader! Je kunt de tortilla als hoofdgerecht serveren met een frisse salade of juist in stukken gesneden als tapas. Ga op zoek naar jouw favoriete combinatie en probeer het zelf! Wist je dat de dikte per Spaanse tortilla ook nog enorm kan variëren? Zo durven sommige koks het aan om tortilla’s van wel 10 cm hoog te maken.
Wat houden we van de Spaanse keuken! Het bevat allerlei heerlijke lekkernijen. Ook voor hoofdgerechten ben je in de Spaanse keuken op de juiste plek. We kennen allemaal wel de klassieker uit Spanje: de paella! Je kunt ook met paella recepten blijven variëren. In de meeste gevallen wordt paella met zeevruchten geserveerd. Heb je liever een vegetarische variant? Probeer dan de paella met gegrilde groenten en olijven. Een andere specialiteit die we allemaal wel kennen uit Spanje is de chorizo. Dit is een gekruid varkensvlees wat in veel gerechten wordt verwerkt. Zo is het bijvoorbeeld een enorme smaakmaker in de romescosoep, maar zo zien we chorizo ook weleens terug in een paella.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment