Spaanse tortilla met ansjovis
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Spaanse tortilla met ansjovis

Tortilla de patatas is een klassiek gerecht uit Spaanse keuken en staat in Nederland dan ook beter bekend als de Spaanse tortilla. Het gerecht op basis van ei met plakjes aardappelen kun je zowel warm als koud serveren. Lekker om te combineren met verschillende tapas of een frisse salade.

Mijn menu planner

Ingrediënten

5 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept spaanse tortilla met ansjovis

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
35 min
Totale tijd
55 min
1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed de ovenschaal met bakpapier.
2
Pel en snipper de ui en snijd de gegrilde paprika in stukjes. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de ui 3-4 min. Voeg de aardappelschijfjes en gegrilde paprika’s toe en bak 8 min mee.
3
Snijd ondertussen de olijven en zongedroogde tomaten in stukjes. Hak de peterselie fijn en snijd de ansjovisfilets in stukjes. Schep alles door het aardappelmengsel.
4
Klop de eieren los in een mengkom en voeg gerookt paprikapoeder toe. Schep de geraspte Manchego kaas door het ei en voeg flink wat peper toe en zout naar smaak.
5
Verdeel de helft van het aardappelmengsel over de ovenschaal en druk goed aan. Schenk hier de helft van de losgeklopte eieren overheen. Voeg de rest van het aardappelmengsel toe en druk opnieuw goed aan. Schenk tot slot de rest van de eieren over het geheel.
6
Bak in ca 35 min. af in de oven tot de bovenkant mooi bruin is en de ingrediënten gaar zijn
7
Haal uit de oven en laat afkoelen. Snijd in blokjes van 2x2 cm.
Wijntip van Yves

Witte wijn

Waan je in de Spaanse sferen met dit heerlijke tortilla gerecht! Om geheel in de lokale smaken te blijven kies ik hier voor een witte wijn uit het Spaanse Conca de Barbera in Catalonië. Het topdomein Clos Montblanc maakt hier van de lokale druiven de Xipella white 2021. Een wijn met veel fris geel fruit in de neus. In de mond veel vulling, frisheid maar ook lengte! Met de code EATFREE nu gratis thuisbezorgd bij Vanouds de Zwaan.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Vis
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via