Tortilla de patatas is een klassiek gerecht uit Spaanse keuken en staat in Nederland dan ook beter bekend als de Spaanse tortilla. Het gerecht op basis van ei met plakjes aardappelen kun je zowel warm als koud serveren. Lekker om te combineren met verschillende tapas of een frisse salade.
Waan je in de Spaanse sferen met dit heerlijke tortilla gerecht! Om geheel in de lokale smaken te blijven kies ik hier voor een witte wijn uit het Spaanse Conca de Barbera in Catalonië. Het topdomein Clos Montblanc maakt hier van de lokale druiven de Xipella white 2021. Een wijn met veel fris geel fruit in de neus. In de mond veel vulling, frisheid maar ook lengte! Met de code EATFREE nu gratis thuisbezorgd bij Vanouds de Zwaan.
De ansjovis is een staalvinnige vis afkomstig uit de familie van de ansjovissen. Deze familie telt 139 soorten vissen. Het is een vis met een zoute smaak die vaak in pizza’s of pastasauzen wordt gebruikt.
Ansjovis is zo zout omdat ze eerst ongeveer 1 maand in zeezout liggen voordat ze uiteindelijk de verpakking in gaan. Vooral als je ansjovis in blik zit, zit er erg veel zout in verwerkt.
Ansjovis uit dicht blik is ongeveer een jaar na THT datum houdbaar. Een geopend blik kun je 2 dagen in de koelkast bewaren. Verse ansjovis is ongeveer 1 dag houdbaar. Verse ansjovis en ansjovis uit blik is 3 maanden in de vriezer te bewaren.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment