Print opties

Sluiten

Spruitjesstamppot met appel en bacon

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
5 min
Totale tijd
35 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil en snijd de aardappelen in vieren. Kook de aardappelen in 15 à 20 min. gaar.
2
Maak de spruiten schoon en snijd ze doormidden. Meng in een kom de spruiten, olie, koriander, kardemon, komijn, peper en zout. Snijd de bakbacon één keer in de lengte doormidden.
3
Verdeel de spruiten over driekwart van een bakplaat en leg de bacon op de overige plek neer. Bak de spruiten en bacon in 15 min gaar. Indien de spruitjes nog niet gaar zijn, kun je deze nog 5 min. in de oven laten zonder de bacon.
4
Snijd de appel in blokjes en verwijder het klokhuis. Bak de appelblokjes lichtbruin in een koekenpan met de honing.
5
Giet de aardappelen af en pureer deze samen met de melk. Schep de spruiten door de aardappelpuree.
6
Serveer de stamppot met appelblokjes en knapperige bacon.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.