In samenwerking met:
Stickyrijst Met Krokante Kip
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Stickyrijst met krokante kip

Geniet van de heerlijke combinatie van plakkerige rijst en knapperige kip met dit recept voor stickyrijst met krokante kip. De kleverige textuur van de rijst vormt een perfecte aanvulling op de smaakvolle en krokante stukjes kip. Een gerecht dat gegarandeerd een favoriet wordt!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept stickyrijst met krokante kip

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maal de tortillachips fijn in de blender. Splits de eieren en bewaar het eigeel.
2
Snijd de kipfilet in repen van 1 cm dik. Haal de kipfilet door het eigeel en daarna door de tortilla chips crunch. Herhaal dit bij alle stukken kip en leg op een bord.
3
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de rijstazijn en hummus erdoor en breng op smaak met peper en zout.
4
Verhit ondertussen een pan met de zonnebloemolie en bak de kipfilet in 8 min. krokant en gaar.
5
Verdeel de snoeppaprika’s over een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel hier de olijfolie over. Plaats de paprika 15 min. in de oven tot deze gepoft zijn. Breng op smaak met peper en zout.
6
Verdeel de sticky rijst over de borden en verdeel hier de gepofte paprika, sojabonen en krokante kipfilet over.

Tip: bewaar het eiwit om later American pancakes van te maken.

Zelf sticky rijst maken

Sticky rijst, ook bekend als kleefrijst of glutinous rijst, kan gemakkelijk thuis worden gemaakt met sushi rijst. Sushi rijst heeft van nature een plakkerige textuur, waardoor het een uitstekende keuze is voor het bereiden van sticky rijstgerechten.

Door zelf stickyrijst te maken van sushi rijst, heb je de controle over de kwaliteit en de smaak. Het bied je de mogelijkheid om te genieten van de heerlijke kleverige textuur en de veelzijdigheid van sticky rijst in je favoriete gerechten. Zoals in dit recept van DekaMarkt!

Meer sticky recepten

Het is niet alleen mogelijk om sticky rijst te maken, maar bijvoorbeeld ook sticky kip, sticky aubergine of sticky varkenshaas. Maar net wat jij lekker vindt en waar jij zin in hebt! Maak eens deze wraps met sticky aubergine en srirachamayonaise. De aubergine maak je sticky door het te marineren met rijstazijn, sojasaus, ketjap, agavesiroop en marinade. Een gerecht vol van smaak en heerlijk in combinatie met de zelfgemaakte srirachamayonaise.

Zin in een vleesgerecht? Ga voor de sticky varkenshaas met rijst en paksoi. De plakkerige marinade voor de varkenshaas maken we op basis van suiker, sojasaus, rijstwijnazijn en water. Laat de varkenshaas minimaal 30 minuten marineren voor een heerlijk sticky effect. Superlekker in combinatie met de gewokte Shanghai paksoi.

Ook deze sticky kip is een echte aanrader. De marinade voor de kip bestaat uit limoen, gember, oestersaus en sojasaus. Een marinade waarin alle smaken mooi samenkomen én de kip wordt er heerlijk smaakvol van.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Sesamzaad
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via