Kai Panang Thaise Kip In Pindacurry
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min

Kai panang (Thaise kip in pindacurry)

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Verhit 2 el olie in een wok en fruit de ui kort. Voeg paprikablokjes en knoflook toe en bak nog even mee. Bak de kipblokjes 5 minuten mee in de wok, haal het kipmengsel uit de pan en zet opzij.
2
Zet de wok terug op het vuur, voeg 1 el olie toe samen met de boemboe rode curry en 1 el kokosmelk. Bak dit al roerend 3 minuten tot de boemboe lekker begint te geuren. Giet de rest van de kokosmelk in de wok en breng het geheel aan de kook.
3
Draai het vuur laag en roer de pindakaas door de curry, totdat alle pindakaas is opgelost. Doe het kipmengsel terug in de pan samen met de vissaus, sojasaus en limoensap en laat nog 10 minuten zachtjes pruttelen.
4
Kook intussen de rijst volgens de instructies op de verpakking. Serveer de Kai Panang in kommetjes met de gekookte rijst en blokjes komkommer en garneer met de koriander en bosui.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Schaaldieren
  • Soja
  • Pinda
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Renate
Jennifer van Eatertainment
Frida
Sebastiaan van Eatertainment
Tona
Fleur van Eatertainment
sander
Fleur van Eatertainment
Danny
Jennifer van Eatertainment

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Thais
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Curry
Rijst
Voorkeuren
Bevat vlees
Bevat kip

Gemaakt door Eatertainment

Delen via