Kai Panang, één van de zeer populaire curry’s uit Thailand, staat vaak ook wel bekend als Thaise rode curry. Deze heerlijke kip in pindacurry is ietwat pittig en snel en makkelijk te bereiden. Een ideaal gerecht voor wanneer er snel iets lekkers op tafel getoverd moet worden.
Tip! Geef het Thaise gerecht nog extra bite met grof gehakte pinda’s en ringetjes rode peper als extra garnering!
Lekkere kipcurry maken en gek op bijvoorbeeld saté? Dan is deze Thais curry Kai Panang echt iets voor jou. Geurige boemboe,
kokosmelk en een vleugje pit. Zelf maken is een fluitje van een cent!
Dit heerlijke gerecht staat binnen een kwartier bij je op tafel.
Wij houden van de Thaise keuken! Jij ook? Bekijk dan zeker het recept voor onze Thaise kokossoep!
De panang curry komt voor sommigen misschien wel vanzelfsprekend uit de Thaise keuken. Het wordt gemaakt van een rode curry pasta. Hier worden nog geroosterde pinda’s aan toegevoegd. Je eet een penang curry in de meeste gevallen met kip, maar je kunt het ook eten met bijvoorbeeld gehakt of vis.
De penang curry heeft een vrij milde, maar wel een romige, lichte zoete en nootachtige smaak. Het smaakt vooral warm en kruidig. Verder is de curry zeker niet te pittig.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment