In samenwerking met:
Varkensrib Roast Met Spinazie Salade 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Varkensribroast met spinaziesalade

Houd je op z’n tijd van een heerlijk, mals stukje vlees? Dan is deze varkensribroast zeker het proberen waard! We combineren het vlees met een salade van spinazie, radijs, komkommer, avocado, tomaatjes en een frisse honing-mosterddressing.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept varkensribroast met spinaziesalade

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Steek de barbecue aan. Snijd het loof van de radijs en bewaar dit. Snijd de radijs in kwarten. Snijd de komkommer in blokjes van 2 cm.
2
Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de avocado’s in plakken.
3
Leg de varkensribroast 10 min. op de barbecue tot deze gaar is. Leg wanneer de varkensribroast nog 5 min. moet de cherrytomaten op de barbecue.
4
Meng ondertussen de radijs, komkommer, spinazie en avocado met de honing-mosterddressing.
5
Verdeel de spinaziesalade over de borden. Leg hier de varkensribroast en gepofte cherrytomaatjes bij. Garneer de salade met het loof van de radijs en serveer.

Tip: verwerk de rest van de komkommer in een frisse ontbijtsmoothie.
Tip: houd je dressing over? Gebruik dit dan op een sandwich met kaas.

Verrukkelijke vleesgerechten van de barbecue

Het zonnetje schijnt eindelijk weer wat vaker en dat betekent dat het meteen weer gaat kriebelen om te gaan barbecueën! Naast deze varkensribroast, kan je natuurlijk tal van (vlees)gerechten bereiden op de barbecue. Ga jij vaak voor een klassieke burger of spareribs? Of trek je alles uit de kast om een heerlijk barbecue gerecht te bereiden? Of je nu een ervaren kok bent, of net begint met barbecueën, wij zetten hieronder een aantal smakelijke barbecue gerechten voor je op een rijtje!

Een echt pronkstuk is deze Argentijnse bavette met salsa verde. Een klassiek gerecht gemaakt van ontzéttend mals vlees. Dit smelt op je tong, geloof ons maar! Deze gemarineerde spareribs met zoete aardappel zijn ook echt een aanrader. De spareribs top je af met bosui, gefrituurde uitjes en dille. Een heerlijk gerecht voor de echte barbecue liefhebbers onder ons.

Houd je ervan om de tijd te nemen om een heerlijk mals stuk vlees te bereiden op de barbecue? Kies dan zeker voor dit Aziatisch gepekeld buikspek. Door dit vlees heel langzaam te garen, is de smaak uiteindelijk op zijn best. Hier ga je echt van genieten!

Liever vis of vega? Bereid deze maïskolven in zoete marinade op de barbecue of ga voor een heerlijke salade van gegrilde groenten van de BBQ. Ook lekker: garnalenpakketjes van de barbecue. De garnalenpakketjes vul je naast garnalen met babymais, bimi en hoisin. Wedden dat jij je vingers hierbij aflikt?

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via