In samenwerking met:
Warme Chocolademelk Met 5 Spice, Slagroom En Sinaasappel
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vrij van vlees

Warme chocolademelk met 5 spices, slagroom en sinaasappel

Maak deze overheerlijke chocolademelk fantasie, waarvan alleen de geur je al doet verlangen naar een regenachtige dag. De kruidige smaak van de Verstegen World Spice Blend – 5 Spices in de chocolademelk en het zoete van de slagroom en marshmallows zorgen voor de perfecte smaakcombinatie.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept warme chocolademelk met 5 spices, slagroom en sinaasappel

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Verwarm de chocolademelk samen met Verstegen World Spice Blend - 5 Spices 5 min. op middelhoog vuur totdat deze warm is. Roer dit regelmatig door met een lepel of garde.
2
Verdeel de chocolademelk over 4 glazen, spuit de slagroom op de chocolademelk en rasp hier met een grove rasp de pure chocolade overheen.
3
Verdeel vervolgens de marshmallows over de slagroom en rasp hier als laatste met een fijne rasp de oranje schil van de sinaasappel overheen.

Variatietip: de warme chocolademelk is ook heerlijk met hazelnoten. Vervang de sinaasappelrasp door gehakte hazelnoten, verdeel deze als laatste over de slagroom en smullen maar!

Meer zoete drankjes met kruidige specerijen

Wat deze warme chocolademelk bijzonder en extra lekker maakt, zijn de kruidige specerijen die erin verwerkt zijn. Op onze website hebben we meer van zulke zoete drankjes, die mooi in balans worden gebracht door de toegevoegde specerijen. Een heerlijk voorbeeld hiervan is Pumpkin spice latte met rozemarijnslagroom. De latte macchiato heeft een bijzondere smaak door de pompoen. Maar ook de slagroom heeft een verrassende smaak, doordat deze vóór het kloppen verwarmd wordt met rozemarijn. Heerlijk! Ook lekker: Kruidige winterkoffie. Dit drankje zit vol met specerijen, namelijk kardemom, kaneel en steranijs. Een lekkere kruidige twist!

Wat zit er in 5 spices poeder?

Five-spice poeder is een mengsel van vijf specerijen die veel gebruikt worden in de Chinese keuken. De samenstelling van het poeder kan variëren, maar bevat meestal kaneel, steranijs, venkel, kruidnagel en Szechuan-peper.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via