In samenwerking met:
Kruidige winterkoffie
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Kruidige winterkoffie

December is de maand voor kruidige winterse drankjes. Probeer naast de bekende gluhwein eens om je koffie een kruidige twist te geven. Wij maken deze winterkoffie met kardemom, kaneel en steranijs. Top af met slagroom, chocolade en crushed zuurstokken om helemaal in de feestsferen te komen.

Serveer dit gerecht samen met de andere gerechten van onze verrassende brunchtafel voor een complete brunch.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten

Recept kruidige winterkoffie

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Plet de kardemom peulen met een mes. Voeg toe aan een pan met de melk, kaneelstokjes en steranijs. Laat op middelhoog vuur ongeveer 20 min. trekken, maar laat niet koken.
2
Zet de espresso en voeg toe aan het melkmengsel. Haal het koffie-melkmengsel door een zeef en vang op in een (schenk)kom. Verdeel over de koppen.
3
Snijd de chocolade en een kwart van de zuurstokken in kleine stukjes. Garneer iedere beker met een toefje slagroom, chocolade en de zuurstok stukjes. Top af met een takje munt en hang aan iedere beker een zuurstok. Serveer met de andere gerechten van de verrassende brunchtafel voor een complete brunch.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Ei
  • Gluten
  • Noten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?