Zin in een verrassende, maar makkelijke maaltijd? Probeer dan eens een tostada! Een tostada is een knapperig gebakken maïstortilla afgetopt met smaakvolle ingrediënten naar keuze. In dit recept gaan we voor een combinatie van zelfgemaakte guacamole, een komkommer-tomatensalade en gerookte zalm. In één woord: goddelijk.
Heb je moeite met het beantwoorden van de vraag ‘Wat eten we vandaag?’. Wij hebben het antwoord voor je: Mexicaanse tostada’s! Een tostada is een knapperig gebakken of gefrituurde maïstortilla, die wordt belegd met ingrediënten als bonen, vlees als gehakt, wat sla of vis zoals zalm. Het wordt geserveerd als een soort open sandwich waarbij de krokante maïstortilla de basis is en de hartige toppings de smaakmakers zijn. Je kan eindeloos variëren met ingrediënten. Klassieke tostada’s zijn bijvoorbeeld gemaakt met gehakt, tomatensaus en groenten als avocado en maïs. Natuurlijk kunnen crème fraîche en een laagje kaas niet ontbreken.
Wil je juist afwijken van klassieke gerechten en er een twist aan geven? Kies dan eens voor vis als topping, zoals bij deze zalm tostada’s of deze heerlijke tostada’s met verse tonijn. Waar we bij de zalm tostada’s de maïstortilla’s compleet maken met zelfgemaakte guacamole, een komkommer-tomatensalade en gerookte zalm, maken we de tonijn tostada’s compleet met blokjes avocado, rode ui en furikake. Liever een vegetarische tostada maken? Laat dan het vlees of de vis achterwege en ga los met groenten! Deze Mexicaanse tostada’s maken we bijvoorbeeld compleet met zwarte bonen, zoete ananas, zure room en romige avocado. Of wat dacht je van deze tostada’s met bonen en groenten als prei, witte kool en rode paprika? Beide gerechten barsten van de groenten waardoor het een ietwat gezondere recept is dan andere tostada’s. Hoewel het maken van tostada’s moeilijk klinkt, is niets minder waar: het zijn hartstikke makkelijke recepten om te bereiden! Met welk recept ga jij binnenkort aan de slag?
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment