Tostada Gerookte Zalm
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Zalm tostada’s

Zin in een verrassende, maar makkelijke maaltijd? Probeer dan eens een tostada! Een tostada is een knapperig gebakken maïstortilla afgetopt met smaakvolle ingrediënten naar keuze. In dit recept gaan we voor een combinatie van zelfgemaakte guacamole, een komkommer-tomatensalade en gerookte zalm. In één woord: goddelijk.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept zalm tostada’s

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en frituur de maïstortilla’s één voor één 3 min. totdat ze goudbruin kleuren. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
2
Hak ondertussen de koriander en rode peper fijn. Halveer de avocado, verwijder de pit en prak fijn. Pers het sap uit de limoen en voeg samen met ½ van de koriander, rode peper en wat peper en zout toe. Mix het geheel.
3
Snijd de komkommer en tomaat in kleine blokjes en mix samen met wat peper en zout.
4
Verdeel de guacamole over de tostada’s en beleg met de komkommersalade en gerookte zalm. Top af met de overige koriander en wat peper en zout.

Smaakvolle tostada’s voor iedere dag

Heb je moeite met het beantwoorden van de vraag ‘Wat eten we vandaag?’. Wij hebben het antwoord voor je: Mexicaanse tostada’s! Een tostada is een knapperig gebakken of gefrituurde maïstortilla, die wordt belegd met ingrediënten als bonen, vlees als gehakt, wat sla of vis zoals zalm. Het wordt geserveerd als een soort open sandwich waarbij de krokante maïstortilla de basis is en de hartige toppings de smaakmakers zijn. Je kan eindeloos variëren met ingrediënten. Klassieke tostada’s zijn bijvoorbeeld gemaakt met gehakt, tomatensaus en groenten als avocado en maïs. Natuurlijk kunnen crème fraîche en een laagje kaas niet ontbreken.

Wil je juist afwijken van klassieke gerechten en er een twist aan geven? Kies dan eens voor vis als topping, zoals bij deze zalm tostada’s of deze heerlijke tostada’s met verse tonijn. Waar we bij de zalm tostada’s de maïstortilla’s compleet maken met zelfgemaakte guacamole, een komkommer-tomatensalade en gerookte zalm, maken we de tonijn tostada’s compleet met blokjes avocado, rode ui en furikake. Liever een vegetarische tostada maken? Laat dan het vlees of de vis achterwege en ga los met groenten! Deze Mexicaanse tostada’s maken we bijvoorbeeld compleet met zwarte bonen, zoete ananas, zure room en romige avocado. Of wat dacht je van deze tostada’s met bonen en groenten als prei, witte kool en rode paprika? Beide gerechten barsten van de groenten waardoor het een ietwat gezondere recept is dan andere tostada’s. Hoewel het maken van tostada’s moeilijk klinkt, is niets minder waar: het zijn hartstikke makkelijke recepten om te bereiden! Met welk recept ga jij binnenkort aan de slag?

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Vis
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via