Pasta Arrabiata Chefke Luc Liggend Low Res
Niveau
Gemiddeld
Tijd
1u 0min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Zelfgemaakte pasta met burrata

Waarom pasta halen als je het ook zelf kan maken? De tagliatelle maken we in dit recept helemaal zelf! Heerlijk in combinatie met de zelfgemaakte lichtpittige tomatensaus en romige burrata.

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Chefke Luc

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept zelfgemaakte pasta met burrata

Kookmodus
Bereidingstijd
1u 0min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
1u 15min
Kookmodus
1
Maak het aanrecht goed schoon. Strooi de bloem erop en maak met een glas in het midden van het hoopje bloem een kuiltje tot er een kring ontstaat. Breek in het midden de eieren en eidooiers en voeg ½ van de olijfolie en het zeezout toe. Begin nu rustig met een vork telkens wat bloem in het kringetje te mengen tot alles goed met elkaar is gemengd. Kneed het geheel 10 minuten met flink wat kracht, zodat de gluten in het deeg elastisch worden. Is het deeg te droog? Voeg dan een scheutje water toe. Is het deeg te nat? Voeg wat extra bloem toe. Pak het deeg in met wat plasticfolie en laat 30 min. rusten.
2
Snijd ondertussen de cherrytomaten doormidden. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de rode peper fijn. Pluk de rozemarijn en snijd fijn.
3
Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en rode peper 2 min. Voeg de tomatenpuree en rozemarijn toe en breng op smaak met peper en zout. Laat het geheel rustig pruttelen tot de tomaten zacht gekookt zijn.
4
Snijd ondertussen het pastadeeg in vier gelijke stukken. Rol één stuk met behulp van een deegroller tot het dunne plakken zijn waar je je vingers doorheen ziet. Pak het uiteinde van een lange uitgerolde strook en vouw die naar het middelste van het pastadeeg. Doe dit ook voor het andere uiteinde. Herhaal deze stap tot je weer vier lagen hebt en snijd er repen tagliatelle uit. Herhaal de stappen voor elk stuk pastadeeg.
5
Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta in 3 à 4 min. gaar. Giet af en vang wat kookvocht op.
6
Voeg de pasta toe aan de tomatensaus. Ris de blaadjes van de basilicum en voeg samen met wat kookvocht toe. Verdeel de pasta over de borden, gevolgd door de burrata.

Tip: wil je het gerecht pittiger? Voeg er dan 1 tl chilivlokken aan toe.

Maak je eigen pasta

Wist je dat het helemaal niet moeilijk is om je eigen pasta te maken? Het kost alleen wat tijd, maar dat is het meer dan waard! Het is ook nog eens hartstikke gezellig om samen met je vrienden pasta te maken onder genot van een wijntje. In dit recept maken we onze eigen tagliatelle. Met maar een aantal ingrediënten is het al gemaakt! Vervolgens maken we er een heerlijke tomatensaus bij met wat pit door toevoeging van rode peper. Nog meer pit? Strooi er wat chilivlokken door! De pasta maken we compleet met romige burrata en frisse basilicum.

Wist je dat je ook gemakkelijk je eigen gnocchi kan maken? Zo gaan we in dit recept voor een zelfgemaakte gnocchi met salieboter. Het enige wat je nodig hebt om gnocchi te maken, zijn aardappelen, bloem, eidooier en zout. Vervolgens bak je de gnocchi lekker krokant in een zelfgemaakte salieboter. Het resultaat? Een goddelijk recept! Wil je je eigen saus verwerken in een pasta? Geen probleem, met dit basisrecept voor vers pastadeeg maak je gemakkelijk je eigen pasta. Vanuit daar kan je verder kijken wat je wilt qua ingrediënten. Je kan pasta mét ei maken, maar in dit recept gaan we voor een variant zonder ei. Zo is de pasta ook nog eens veganistisch! Wat je nodig hebt? Alleen wat lauwwarm water, een vleugje zout, tarwegriesmeel en olijfolie! Maak het deeg glad met behulp van een pastamachine of deegroller en maak er mooie vormen van met behulp van een steekvorm. Zo kan je de basis van ravioli of tortellini gemakkelijk maken. Of snijdt het in reepjes om er spaghetti of tagliatelle mee te maken.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via