Waarom pasta halen als je het ook zelf kan maken? De tagliatelle maken we in dit recept helemaal zelf! Heerlijk in combinatie met de zelfgemaakte lichtpittige tomatensaus en romige burrata.
Tip: wil je het gerecht pittiger? Voeg er dan 1 tl chilivlokken aan toe.
Wist je dat het helemaal niet moeilijk is om je eigen pasta te maken? Het kost alleen wat tijd, maar dat is het meer dan waard! Het is ook nog eens hartstikke gezellig om samen met je vrienden pasta te maken onder genot van een wijntje. In dit recept maken we onze eigen tagliatelle. Met maar een aantal ingrediënten is het al gemaakt! Vervolgens maken we er een heerlijke tomatensaus bij met wat pit door toevoeging van rode peper. Nog meer pit? Strooi er wat chilivlokken door! De pasta maken we compleet met romige burrata en frisse basilicum.
Wist je dat je ook gemakkelijk je eigen gnocchi kan maken? Zo gaan we in dit recept voor een zelfgemaakte gnocchi met salieboter. Het enige wat je nodig hebt om gnocchi te maken, zijn aardappelen, bloem, eidooier en zout. Vervolgens bak je de gnocchi lekker krokant in een zelfgemaakte salieboter. Het resultaat? Een goddelijk recept! Wil je je eigen saus verwerken in een pasta? Geen probleem, met dit basisrecept voor vers pastadeeg maak je gemakkelijk je eigen pasta. Vanuit daar kan je verder kijken wat je wilt qua ingrediënten. Je kan pasta mét ei maken, maar in dit recept gaan we voor een variant zonder ei. Zo is de pasta ook nog eens veganistisch! Wat je nodig hebt? Alleen wat lauwwarm water, een vleugje zout, tarwegriesmeel en olijfolie! Maak het deeg glad met behulp van een pastamachine of deegroller en maak er mooie vormen van met behulp van een steekvorm. Zo kan je de basis van ravioli of tortellini gemakkelijk maken. Of snijdt het in reepjes om er spaghetti of tagliatelle mee te maken.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment