vers pastadeeg
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Vers pastadeeg

Zelf pasta maken is onwijs leuk én smaakt extra lekker! Er bestaan twee soorten pastadeeg: met ei en zonder ei. Deze variant is zonder ei en helemaal veganistisch. Dit soepele pastadeeg is de basis van jouw favoriete pasta!

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept vers pastadeeg

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 0min
1
Breng het water op smaak met zout. Leg het tarwegriesmeel als een berg op het aanrecht en maak een kuiltje in het midden. Voeg hierin geleidelijk het water toe en meng voorzichtig met je vingers. Herhaal dit tot al het water is opgenomen en voeg dan de olijfolie toe.
2
Kneed het deeg ongeveer 10 min. stevig door tot er geen klontjes meer in zitten. Wikkel het deeg in huishoudolie en laat 30 min. rusten.
3
Rol het deeg vervolgens gelijkmatig uit met een pastamachine tot een plak van ongeveer 1 mm dik. Steek rondjes uit het deeg met een ronde steker van ongeveer 8 cm wanneer je culurgiones, ravioli of tortellini wilt maken. Of maak andere pastavormpjes naar keuze.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via