Zelf pasta maken is onwijs leuk én smaakt extra lekker! Er bestaan twee soorten pastadeeg: met ei en zonder ei. Deze variant is zonder ei en helemaal veganistisch. Dit soepele pastadeeg is de basis van jouw favoriete pasta!
Breng het water op smaak met zout. Leg het tarwegriesmeel als een berg op het aanrecht en maak een kuiltje in het midden. Voeg hierin geleidelijk het water toe en meng voorzichtig met je vingers. Herhaal dit tot al het water is opgenomen en voeg dan de olijfolie toe.
2
Kneed het deeg ongeveer 10 min. stevig door tot er geen klontjes meer in zitten. Wikkel het deeg in huishoudolie en laat 30 min. rusten.
3
Rol het deeg vervolgens gelijkmatig uit met een pastamachine tot een plak van ongeveer 1 mm dik. Steek rondjes uit het deeg met een ronde steker van ongeveer 8 cm wanneer je culurgiones, ravioli of tortellini wilt maken. Of maak andere pastavormpjes naar keuze.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment