vers pastadeeg
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Vers pastadeeg

Zelf pasta maken is onwijs leuk én smaakt extra lekker! Er bestaan twee soorten pastadeeg: met ei en zonder ei. Deze variant is zonder ei en helemaal veganistisch. Dit soepele pastadeeg is de basis van jouw favoriete pasta!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept vers pastadeeg

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Breng het water op smaak met zout. Leg het tarwegriesmeel als een berg op het aanrecht en maak een kuiltje in het midden. Voeg hierin geleidelijk het water toe en meng voorzichtig met je vingers. Herhaal dit tot al het water is opgenomen en voeg dan de olijfolie toe.
2
Kneed het deeg ongeveer 10 min. stevig door tot er geen klontjes meer in zitten. Wikkel het deeg in huishoudolie en laat 30 min. rusten.
3
Rol het deeg vervolgens gelijkmatig uit met een pastamachine tot een plak van ongeveer 1 mm dik. Steek rondjes uit het deeg met een ronde steker van ongeveer 8 cm wanneer je culurgiones, ravioli of tortellini wilt maken. Of maak andere pastavormpjes naar keuze.

Hoe lang moet je pastadeeg laten rusten?

Ben  je helemaal klaar met het kneden en bereiden van je pastadeeg? Dan is het nog wel even tijd om het deeg te laten rusten. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het vervolgens circa 30 minuten rusten.

Wanneer is pastadeeg goed om te gebruiken?

Zodra je het pastadeeg helemaal klaar hebt gemaakt en het ook genoeg heeft gerust dan is het pastadeeg helemaal klaar om te gebruiken.

Hoe lang kun je vers pastadeeg bewaren?

Het is aan te raden om verse pasta niet langer dan 3 dagen in de koelkast te bewaren. Je kunt vers pastadeeg ook eventueel invriezen maar dit raden we niet direct aan omdat de textuur dan verloren gaat.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via