Print opties

Sluiten

Zuurkoolstamppot met spekjes, appel en walnoot

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verhit een pan met water. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.
2
Verwarm ondertussen de zuurkool in een steelpan 10 min. op laag vuur. Pel en snipper de rode ui. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van 1 cm.
3
Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de spekreepjes 4 min. Voeg de ui toe en fruit 3 min. mee. Roer regelmatig. Voeg de appel, kaneel en basterdsuiker toe en bak in 2-3 min. goudbruin.
4
Verhit een andere koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de walnoten 3-4 min. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
5
Giet de aardappelen af en vang een beetje kookvocht op. Voeg de boter toe aan de aardappelen en stamp met de pureestamper tot een fijne puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe voor extra smeuïgheid. Meng de zuurkool, spekreepjes en het appelmengsel erdoor en bestrooi met de walnoten.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.