Zo kun je de tafel dekken voor het kerstdiner!
Lifestyle

Zo kun je de tafel dekken voor het kerstdiner!

Wil je dit jaar uitpakken met Kerst, maar weet je niet zo goed hoe je de tafel kunt dekken en versieren voor het kerstdiner? We’ve got you! In samenwerking met Mr. & Mrs. Napkin ontwikkelde we twee verschillende kersttafels en de daarbij behorende tips én kerstrecepten. Wij hebben de tips voor jou op een rijtje gezet. Ga jij voor de klassieke rode tafel of de moderne tafel met grijs en goud?

Klassiek rood

Creatief met servetten 
Als je weet welke kleuren je wilt gebruiken, kun je beginnen met een eventueel tafelkleed of placemats en de borden. Wat hierbij niet mag ontbreken, is een servet. Dit kan een papieren servet zijn, maar stoffen servetten voelen wat luxer aan. Wil je het simpel houden? Dan kun je ervoor kiezen om het servet met een lintje en wat groen bij elkaar te binden of plat gevouwen onder het bovenste bord te leggen.

Gedekte kersttafel
Eatertainment Kerst_Mr_napkin
Eatertainment Kerst

Modern grijs en goud

Gepersonaliseerde glazen
Weet jij soms ook niet meer welk glas van jou is? Personaliseer de glazen van je gasten door hun naam met uitwisbare stift op de glazen te schrijven. Dit is niet alleen handig om te herkennen welk glas van wie is (en Corona proof ?), maar ook om de plekken aan tafel aan te wijzen.

Decoratie op tafel
Kerstversiering op tafel brengt je tafel tot een hoger niveau! Wat ons betreft kun je hiermee helemaal losgaan. Gebruik bijvoorbeeld in het midden van de tafel een mooi stuk groen als eye-catcher. Verder kun je decoreren met kandelaren, kaarsen en decoratieve beeldjes. Wil je nog een stapje verder gaan? Maak de tafel dan af met confetti, kerstlampjes of hang kerstballen aan de lamp boven de tafel. Bekijk de Instagrampagina van Mr. & Mrs. Napkin voor nog meer inspiratie om de tafel nét dat beetje leuker te maken!

Eatertainment Kerst_Mr_napkin
Vaas op kersttafel
Kersttafel

De perfecte kerstplaylist

Maak het kerstdiner compleet met een afspeellijst! Wij hebben een selectie gemaakt van nummers die een gezellige toevoeging zijn aan jouw avond. In de afspeellijst worden kerstnummers afgewisseld met rustige hitjes (dus geen Kerst overkill ?). Je vindt de afspeellijst hier!

Weet je welke decoratie je gaat gebruiken, maar heb je geen idee hoe je de tafel volgens de etiquette kunt dekken? In deze blog laten we je zien hoe!

Receptinspiratie voor het kerstdiner

Naast een mooie tafel is je kerst pas echt compleet met de meest smaakvolle gerechten. Vind hier meer inspiratie voor kerstrecepten. Deze steak tartaar is een heerlijk kerstrecept. Bekijk het recept en verras je gasten!

Vind je dit leuk?

Over dit onderwerp

Soort
Artikelen

Gemaakt door Eatertainment

Delen via