Appelfriet Met Zoete Ketchup Mayo
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Appelfriet met zoete ketchup & mayo

Aardbeienketchup, zoete mayonaise, ‘uitjes’ gemaakt van appelblokjes – allemaal ingrediënten voor een heerlijke appelfriet speciaal. Wij bedachten dit recept om de oer-Hollandse appel extra in het zonnetje te zetten.

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept appelfriet met zoete ketchup & mayo

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Snijd 6 appels in plakken en vervolgens in reepjes.
2
Klop voor de zoete mayonaise in een kom de mascarpone met een halve eetlepel honing goed los. Schep lepel voor lepel de vanillevla erdoorheen en roer goed door. Roer er een halve eetlepel citroensap doorheen.
3
Breng voor de aardbeienketchup de aardbeien met een eetlepel citroensap en eetlepel honing aan de kook en laat inkoken tot de helft. Roer de balsamico-crème erdoorheen en pureer de ketchup.
4
Verwijder voor de ‘uitjes’ het stukje klokhuis uit de appel en snijd het vruchtvlees in heel fijne blokjes (zoals fijngesnipperde uitjes).
5
Serveer de appelfriet met de mayonaise, ketchup en ‘uitjes’.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via