Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cake- of broodvorm met bakpapier of vet kleine vormen in met een beetje olijfolie.
2
Meng de bloem, bakpoeder, kaneelpoeder en het zeezout en breng op smaak met versgemalen peper. Klop de suiker en de eieren door de olijfolie. Schil de banaan, prak deze fijn met een vork en spatel door het eimengsel. Voeg dit mengsel toe aan het bloemmengsel en meng goed door.
3
Knijp de walnoten fijn met de hand en meng dit ook door het beslag. Schep het beslag in de bakvorm en bak in circa 25 minuten goudbruin en gaar in de oven. Controleer de gaarheid van het bananenbrood door er de punt van een mes of satéprikker in te steken. Als deze er schoon en droog uitkomt is het brood goed.
4
Laat circa 10 minuten afkoelen alvorens aan te snijden.
5
Pureer de avocado. Meng in een andere kom de fijn gepureerde avocado met de Griekse yoghurt en 1 el honing. Snijd een plak van het bijna afgekoelde bananenbrood en schep hierover een ruime lepel van de avocado hangop.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.