Tip: banketbakkersroom gemaakt? Gebruik de room voor puddingbroodjes. Lekker makkelijk om te maken en zo komt de banketbakkersroom helemaal tot zijn recht!
Wat kan je maken met banketbakkersroom?
Het liefst wil je overgebleven banketbakkersroom in de pan uitlikken, maar er zijn enorm veel recepten om banketbakkersroom in te verwerken! De lekkerste zetten we voor je op een rijtje:
- Filodeegbakjes met banketbakkersroom, peer en chocolade: een echte guilty pleasure wat ons betreft! De filodeegbakjes worden royaal gevuld met banketbakkersroom, afgetopt met peer, chocolade en rode bessen. Lekker als dessert of voor bij de koffie!
- Oranje tompouce taart: is de koning jarig? Ga dan aan de slag met een oranje tompouce taart! Deze heerlijke variant van de klassieke tompouce is in één woord verrukkelijk. We geven een twist door sinaasappel toe te voegen en natuurlijk zelfgemaakt oranje glazuur. Maak de taart compleet met een toefje slagroom.
- Speculoos eclairs: maak van jouw koffiemoment een feestje met deze verrukkelijke speculoos eclairs. Het is wel voor de gevorderde bakkers onder ons, want het wordt zeker een uitdaging om ze te maken!
- Bladerdeegtaartjes met rabarber: bakker met rabarber? Waarom niet? Met deze bladerdeegtaartjes met rabarber zet je een heerlijk gebakje op tafel. De rabarber krijgt een lekkere, kruidige smaak doordat het wordt gekookt in citroen, geleisuiker en kardemompeulen.
- Oliepouce: lekker met Oud & Nieuw, maar ook voor alle andere dagen: oliepouce! We combineren het beste van twee werelden, namelijk oliebollen met tompouce. Klinkt misschien wat gek, maar deze combinatie is écht verrukkelijk.
Naast deze lekkernijen nog meer gebakjes ontdekken? We hebben nog genoeg verrassende desserts & nagerechten voor je, maar ook heerlijke bakrecepten!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment