Banketbakkersroom
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Banketbakkersroom

Wist je dat je heel gemakkelijk je eigen banketbakkersroom kan maken? En dat met slechts vijf ingrediënten! Daarmee til je vervolgens je zelfgemaakte gebakje of je puddingbroodjes naar een hoger level.

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept banketbakkersroom

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
50 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Doe dit samen met ⅘ van de melk in een pannetje en breng aan de kook op middelhoog vuur.
2
Mix ondertussen de maïzena met de suiker, eidooiers en overige melk tot een glad beslag.
3
Wanneer de melk kookt, zet je het vuur laag. Voeg het maïzenabeslag toe aan de melk en blijf roeren met een garde net zolang tot de room in begint te dikken. Dit duurt ongeveer 3 tot 5 min. Zodra de room in begint te dikken, blijf je nog 1 min. roeren.
4
Verdeel de warme banketbakkersroom over een met bakpapier beklede bakplaat, zodat hij snel af kan koelen. Dek af met huishoudfolie. Zorg dat de folie over de room ligt, zodat er geen velletje op komt. Laat de room 20 min. afkoelen op het aanrecht en zet hem daarna nog 30 min. in de koelkast.

Tip: banketbakkersroom gemaakt? Gebruik de room voor puddingbroodjes. Lekker makkelijk om te maken en zo komt de banketbakkersroom helemaal tot zijn recht!

Wat kan je maken met banketbakkersroom?

Het liefst wil je overgebleven banketbakkersroom in de pan uitlikken, maar er zijn enorm veel recepten om banketbakkersroom in te verwerken! De lekkerste zetten we voor je op een rijtje:

  1. Filodeegbakjes met banketbakkersroom, peer en chocolade: een echte guilty pleasure wat ons betreft! De filodeegbakjes worden royaal gevuld met banketbakkersroom, afgetopt met peer, chocolade en rode bessen. Lekker als dessert of voor bij de koffie!
  2. Oranje tompouce taart: is de koning jarig? Ga dan aan de slag met een oranje tompouce taart! Deze heerlijke variant van de klassieke tompouce is in één woord verrukkelijk. We geven een twist door sinaasappel toe te voegen en natuurlijk zelfgemaakt oranje glazuur. Maak de taart compleet met een toefje slagroom.
  3. Speculoos eclairs: maak van jouw koffiemoment een feestje met deze verrukkelijke speculoos eclairs. Het is wel voor de gevorderde bakkers onder ons, want het wordt zeker een uitdaging om ze te maken!
  4. Bladerdeegtaartjes met rabarber: bakker met rabarber? Waarom niet? Met deze bladerdeegtaartjes met rabarber zet je een heerlijk gebakje op tafel. De rabarber krijgt een lekkere, kruidige smaak doordat het wordt gekookt in citroen, geleisuiker en kardemompeulen.
  5. Oliepouce: lekker met Oud & Nieuw, maar ook voor alle andere dagen: oliepouce! We combineren het beste van twee werelden, namelijk oliebollen met tompouce. Klinkt misschien wat gek, maar deze combinatie is écht verrukkelijk.

Naast deze lekkernijen nog meer gebakjes ontdekken? We hebben nog genoeg verrassende desserts & nagerechten voor je, maar ook heerlijke bakrecepten!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via