Maak van jouw koffiemoment een feestje met deze smaakvolle speculoos eclairs. De combinatie van slagroom, witte chocolade en de overheerlijke speculoos pasta is verrukkelijk. Hier krijg je geen genoeg van!
In de Parijse patisserie is niet alleen de macaron beroemd, ook de eclair mag zich toevoegen aan de lijst van bekende gebakjes. Een eclair is een langwerpig gebakje gemaakt van soezendeeg, gevuld met banketbakkersroom en gegarneerd met een glazuur van bijvoorbeeld chocolade. Je kunt eindeloos variëren met de vullingen en je kunt het zo gek maken als je wilt. Van koffie tot vanille en van chocolade tot Lotus Biscoff, lekker is het zeker!
Verse eclairs kunnen 1-2 dagen worden bewaard in de koelkast, maar ze zijn het lekkerst als ze binnen enkele uren na het maken worden gegeten. Eclairs met vulling of glazuur gemaakt van verse zuivelproducten moeten in de koelkast worden bewaard en zijn ongeveer 2-3 dagen houdbaar. Eclairs kunnen ook worden ingevroren en tot 2-3 maanden worden bewaard.
Om eclairs te vullen, snijd je een kleine opening aan de onderkant van de eclair met een scherp mes. Je kunt een spuitzak gebruiken om de vulling in de opening te spuiten. Voor een traditionele vulling kun je banketbakkersroom of slagroom gebruiken. Je kunt ook creatiever zijn en verschillende soorten vullingen zoals fruit, chocolade of karamel gebruiken. Wees voorzichtig om niet te veel vulling in de eclair te doen, anders kan deze barsten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment