Print opties

Sluiten

Banketbakkersroom

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
50 min
Totale tijd
1u 0min

Ingrediënten

6 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Doe dit samen met ⅘ van de melk in een pannetje en breng aan de kook op middelhoog vuur.
2
Mix ondertussen de maïzena met de suiker, eidooiers en overige melk tot een glad beslag.
3
Wanneer de melk kookt, zet je het vuur laag. Voeg het maïzenabeslag toe aan de melk en blijf roeren met een garde net zolang tot de room in begint te dikken. Dit duurt ongeveer 3 tot 5 min. Zodra de room in begint te dikken, blijf je nog 1 min. roeren.
4
Verdeel de warme banketbakkersroom over een met bakpapier beklede bakplaat, zodat hij snel af kan koelen. Dek af met huishoudfolie. Zorg dat de folie over de room ligt, zodat er geen velletje op komt. Laat de room 20 min. afkoelen op het aanrecht en zet hem daarna nog 30 min. in de koelkast.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.