Oliebol tompouce
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vrij van vlees

Oliepouce

Deze oliepouce (oliebol tompouce) met bijbehorend roze glazuur en banketbakkersroom is een feestelijke traktatie die een vleugje zoetheid toevoegt aan de Nederlandse oliebollen traditie. De oliebollen koop je bij de lokale oliebollenkraam en met slecht 3 extra ingrediënten maak je in een handomdraai deze lekkere variatie.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept oliepouce

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
40 min
1
Bereid het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schenk het glazuur in een schaaltje en dip de bovenkant van de oliebollen in het glazuur. Laat de oliebollen op een bord 30 min. afkoelen.
2
Maak ondertussen de banketbakkersroom door de inhoud van het zakje banketbakkersroom samen met de koude melk in een mengkom te mixen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de banketbakkersroom ca. 5 min. opstijven in de koelkast.
3
Snijd de oliebollen van bovenaf in, maar snijd niet helemaal door. Vul een spuitzak met een kartelmondje met de banketbakkersroom en spuit de room in de oliebol. Serveer direct.

Tip: geen spuitzak met kartelmondje? Gebruik dan een stevig plastic zakje met zipsluiting en knip ongeveer 1,5 cm van één van de punten van het zakje.

De tompouce, maar dan anders

Een lekkernij wat niet mag missen op een verjaardagsfeest is de tompouce. Zo’n gebakje met twee lagen bladerdeeg, gevuld met banketbakkersroom en bedekt met een glazuurlaag, meestal in het roze of voor koningsdag in het oranje. Laat deze makkelijke tompouce de wereld veroveren in allerlei soorten en vormen, met te beginnen de crompouce. Deze unieke lekkernij combineert de knapperigheid van een croissant met de zoete, smeuïge vulling van een tompouce. De naam crompouce is een samenvoeging van de woorden croissant en tompouce. Maar er zijn meer mogelijkheden van de tompouce! Zo ook deze heerlijke, romige oliebol tompouce. Heel erg lekker en ook nog een super leuk om te maken!

Meer gevulde oliebollen

Naast de traditionele oliebollen komen oliebollen met een twist steeds vaker voor. Er zijn wel honderden varianten te bedenken van een oliebol en je kunt er zó een unieke draai aan geven. Wat dacht je van deze gevulde oliebol met MonChou en kersen? Met maar een paar ingrediënten tover je al deze heerlijke oliebollen op tafel. Maak zelf de oliebollen of kies voor kant-en-klare, vul ze met romige MonChou en top ze af met kersen. Of verwerk drank in je oliebollen! Zo zijn deze Baileys sinaasappel oliebollen ontzettend smaakvol en deze champagne oliebollen zijn een mooi alternatief voor een glaasje champagne. Experimenteer gerust met verschillende combinaties en ontdek je eigen favoriete gevulde oliebolvariant. Vergeet niet om de oliebollen goed door te bakken en ze na het bakken te bestrooien met poedersuiker voor dat klassieke vleugje zoetheid. Heb je wat oliebollen over van Oud en Nieuw? Maak er leftover oliebollenbrood mee!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via