Print opties

Sluiten

Boerenkool-broccolisoep met gekarameliseerde zoete ui

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
40 min

Ingrediƫnten

4 personen
Ingrediƫnten
Keukenbenodigdheden
1
Snipper 1 zoete ui. Verhit 1/3 deel olijfolie in een diepe pan en fruit hierin de zoete ui 1 minuut. Voeg de knoflook, Italiaanse kruiden en boerenkool toe en bak deze 3 minuten mee.
2
Voeg nu het water, bouillonblokjes en broccoli toe in de pan en breng het geheel aan de kook, laat het 20 minuten pruttelen. Pureer de soep samen met de kookroom met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
3
Pel de andere zoete ui en snijd deze in plakken van ca. 1/2 cm dik. Verhit 2/3 deel olijfolie in een koekenpan en bak de plakken ui 4 minuten per kant, tot ze bijna geblakerd zijn. Neem ze uit de pan en haal de ringen los van elkaar.
4
Garneer de soep met wat bladsla en de uienringen.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.