Chocolade Kerstbomen Met Noten
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Chocolade kerstbomen met noten

Zin in iets lekkers wat er ook nog eens feestelijk uitziet? Maak deze chocolade kerstbomen! Onweerstaanbaar dankzij de combinatie van pure chocolade met melkchocolade, afgetopt met pistache-, pecan- en hazelnoten en ook nog wat gedroogd fruit en gedroogde cranberries. Dat wordt zeker smullen.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept chocolade kerstbomen met noten

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Smelt de pure chocolade en 200 gr melkchocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt.
2
Hak de pistache-, pecan- en hazelnoten in kleine stukjes. Schenk de gesmolten chocolade in een spuitzak. Spuit op bakpapier schijfjes met de chocolade. Maak per chocoladeboom 7 schijfjes van groot naar klein. Gebruik een lepel om de chocolade glad te strijken, let erop dat het schijfjes blijven. Strooi de gehakte noten, gedroogd fruit en cranberries over de chocolade terwijl dit nog vloeibaar is. Laat de chocolade minimaal 45 min. uitharden.
3
Smelt ondertussen de overige melkchocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt.
4
Bouw de chocolade kerstbomen op. Leg de grootste chocolade schijf onderop. Besmeer de onderkant van de volgende chocolade schijf in met wat gesmolten chocolade en plaats deze op elkaar. Herhaal voor de overige 5 schijven totdat je een chocolade kerstboom krijgt. Herhaal deze stappen voor de overige kerstbomen.
5
Decoreer de chocolade kerstbomen met poedersuiker.

Zoete verleidingen voor de feestdagen

Kerstmis is niet compleet zonder de heerlijke lekkernijen die de feestdagen extra bijzonder maken. Of je nu houdt van zoete traktaties of hartige snacks, er zijn talloze kerstlekkernijen die je in huis kan halen om de sfeer van warmte en gezelligheid te versterken en gewoon te genieten van wat lekkers.

Een absolute kerstklassieker zijn kerstkransjes. Deze zoete koekjes, vaak versierd met kleurrijke suiker, zijn perfect voor bij de koffie of thee. Daarnaast is er de geliefde kerststol, een rijke broodsoort met rozijnen, amandelen en een laagje poedersuiker bovenop. Deze lekkernij mag niet ontbreken tijdens het kerstontbijt of de kerstbrunch.

Ook marsepein is een favoriet tijdens de feestdagen. Dit zachte, zoete amandelmengsel wordt vaak in de vorm van kerstfiguren gesneden en is een heerlijke traktatie voor jong en oud. Kerstchocolade in de vorm van sterren, sneeuwvlokken of kerstbomen is een andere populaire keuze die een feestelijke sfeer creëert. Voor wie houdt van bakken, zijn kerstkoekjes altijd een hit. Van traditionele speculaasjes tot smaakvolle gingerbread cookies, deze koekjes zijn niet alleen lekker, maar ook leuk om samen te maken en te versieren. Voeg wat glitters of eetbare decoraties toe om ze nog feestelijker te maken.

Daarnaast mogen fudge en pepernoten (kruidnoten) niet ontbreken. Deze zoete lekkernijen zijn een perfecte aanvulling op je kersttafel en worden vaak in verschillende smaken en variaties aangeboden, zoals chocolade of salted caramel. Heb je een slowcooker in huis? Maak eens fudge uit de slowcooker!

Glühwein en warme chocolademelk kunnen je lekkernijen perfect begeleiden, net als een goed stuk kersttaart of bûche de Noël. Kortom, kerstlekkernijen brengen een feestelijke smaak naar de winterdagen en maken de feestmaaltijden compleet.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Noten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via