Smelt de pure chocolade en 200 gr melkchocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt.
2
Hak de pistache-, pecan- en hazelnoten in kleine stukjes. Schenk de gesmolten chocolade in een spuitzak. Spuit op bakpapier schijfjes met de chocolade. Maak per chocoladeboom 7 schijfjes van groot naar klein. Gebruik een lepel om de chocolade glad te strijken, let erop dat het schijfjes blijven. Strooi de gehakte noten, gedroogd fruit en cranberries over de chocolade terwijl dit nog vloeibaar is. Laat de chocolade minimaal 45 min. uitharden.
3
Smelt ondertussen de overige melkchocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt.
4
Bouw de chocolade kerstbomen op. Leg de grootste chocolade schijf onderop. Besmeer de onderkant van de volgende chocolade schijf in met wat gesmolten chocolade en plaats deze op elkaar. Herhaal voor de overige 5 schijven totdat je een chocolade kerstboom krijgt. Herhaal deze stappen voor de overige kerstbomen.
5
Decoreer de chocolade kerstbomen met poedersuiker.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.