Kruidnoten
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Kruidnoten

Er gaat niets boven zelfgemaakte kruidnoten. Dankzij de heerlijke speculaaskruiden ruikt je huis vanaf moment één fantastisch. Leuk om te maken met de kleinsten, zodat je er daarna met het hele gezin of de hele familie van kan genieten!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept kruidnoten

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
1u 15min
Totale tijd
1u 45min
Kookmodus
1
Mix de bloem met het bakpoeder, de suiker, speculaaskruiden en het zout. Voeg de boter en melk toe en kneed met je handen tot een soepel deeg. Rol het deeg in vershoudfolie en laat een uur rusten in de koelkast.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak van het deeg kleine bolletjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk ze iets plat, zodat ze de vorm van een kruidnoot krijgen. Herhaal tot het deeg op is. Bak de kruidnoten in 15 min. goudbruin en laat ze vervolgens helemaal afkoelen.

Koken en bakken voor en tijdens Sinterklaas

Tijdens de betoverende dagen van Sinterklaas vult de geur van speculaaskruiden en warme chocolade de keuken. Een van de leukste periodes van het jaar is weer aangebroken! Een periode van samenzijn en gezelligheid. Pepernoten, speculaas, taaitaai en chocoladeletters. Hoe leuk is het om de keuken in te duiken en zelf iets lekkers te maken? Ga bijvoorbeeld aan de slag met chocoladeletters versieren! De versiering kies je natuurlijk helemaal zelf, maar net wat jij lekker vindt én er leuk uit vindt zien.

Nog meer Sinterklaas recepten

Geniet jij ook zo van deze tijd van het jaar? Wij begrijpen het! De heerlijke lekkernijen voor Sinterklaas en daarna hup, door naar Kerst en Oud & Nieuw. Lekker veel eten, gezelligheid én veel tijd doorbrengen in de keuken. Onze favoriete tijd van het jaar! Naast zelfgemaakte kruidnoten, kan je natuurlijk tal van andere lekkernijen bereiden.

Deze Sinterklaas rocky road blondie is één van de grote aanraders. De blondie is het kleine zusje van de brownie. Een blondie wordt lekker smeuïg door de toevoeging van boter en basterdsuiker. Versier de blondie met lekker veel (chocolade) kruidnoten, taaitaai, chocolade en schuimpjes en je hebt een echte showstopper. Hiermee verras je iedereen tijdens Pakjesavond!

Ook lekker: deze Sinterklaas pannenkoekentaart. De pannenkoeken besmeer je met een zelfgemaakt, romig pepernotenmengsel en stapel je vervolgens op elkaar. Top af met chocoladepepernoten en de taart is compleet. Lekker als afsluiten van een diner!

Wil je graag voor iedereen een ‘taartje’ maken? Ga voor deze Sinterklaas cupcakes. Niet moeilijk om te maken, maar met een ontzettend lekker én mooi resultaat.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via