Gingerbread cookies. Heb jij ze wel eens zelf gemaakt? Deze leuke mannetjes zijn onwijs lekker om te eten tijdens de kerstdagen. Wil je ze in de kerstboom hangen? Prik er dan een gaatje in voor ze de oven in gaan en hang ze op aan een lintje.
Gingerbread is een traditioneel Engels baksel dat wordt gemaakt van bloem, boter, suiker, eieren en gemberpoeder. Het deeg wordt vaak op smaak gebracht met kaneel, kruidnagel, nootmuskaat en andere specerijen. Gingerbread kan worden gebakken als brood, cake, koekjes of andere vormen en wordt vaak gegeten als dessert of bij de thee.
Gingerbread heeft een kenmerkende smaak die wordt bepaald door de gemberpoeder en andere specerijen die eraan worden toegevoegd. Het heeft een kruidige en warme smaak met tonen van zoetheid en een vleugje bitterheid. De textuur kan variëren van zacht en broodachtig tot knapperig en koekachtig, afhankelijk van de bereidingswijze.
Gingerbread cookies blijven maximaal 1,5 week goed als ze worden bewaard in een afgedekte verpakking of koektrommel op kamertemperatuur. Als ze langer bewaard worden, kunnen ze uitdrogen en taai worden.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment