Gingerbread cookies
Niveau
Beginner
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gingerbread cookies

Gingerbread cookies. Heb jij ze wel eens zelf gemaakt? Deze leuke mannetjes zijn onwijs lekker om te eten tijdens de kerstdagen. Wil je ze in de kerstboom hangen? Prik er dan een gaatje in voor ze de oven in gaan en hang ze op aan een lintje.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

30 stuks
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept gingerbread cookies

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
2u 30min
Totale tijd
3u 0min
Kookmodus
1
Snijd de stemgember in kleine stukjes. Verwarm de boter, suiker, maple syrup en stroop in een pan op laag vuur en roer tot het mengsel gesmolten is.
2
Haal van het vuur, voeg alle specerijen, stemgember en baksoda toe en roer tot een beslag. Voeg 380 gr bloem toe en roer met een houten lepel tot alles goed gemengd is. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg twee uur in de koelkast.
3
Rol het deeg uit op, een met bloem bestoven oppervlak tot een dikte van ongeveer 3-5 mm. Steek zoveel mogelijk vormen uit met uitsteekvormpjes naar keuze.
4
Leg ze met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de bakplaat 30 min. in de koelkast, tot de koekjes stevig zijn. Verwarm ondertussen de oven voor op 180℃.
5
Bak de koekjes 8-12 min., dit is afhankelijk van hoe groot ze zijn. De koekjes zijn nog zacht als ze uit de oven komen, maar worden steviger als ze afkoelen. Laat de koekjes een aantal min. afkoelen op de bakplaat.
6
Maak dan de icing. Zeef hiervoor de poedersuiker boven een kom en mix het citroensap en water er doorheen. Verdeel de icing in bakjes, voeg de kleurstof toe en roer door. Het glazuur moet dik maar gietbaar zijn. Is het glazuur te dik, voeg dan meer water toe. Is het te dun, voeg dan meer poedersuiker toe. Schenk het glazuur in een spuitzak en versier de koekjes.

Wat is gingerbread?

Gingerbread is een traditioneel Engels baksel dat wordt gemaakt van bloem, boter, suiker, eieren en gemberpoeder. Het deeg wordt vaak op smaak gebracht met kaneel, kruidnagel, nootmuskaat en andere specerijen. Gingerbread kan worden gebakken als brood, cake, koekjes of andere vormen en wordt vaak gegeten als dessert of bij de thee.

Waar smaakt gingerbread naar?

Gingerbread heeft een kenmerkende smaak die wordt bepaald door de gemberpoeder en andere specerijen die eraan worden toegevoegd. Het heeft een kruidige en warme smaak met tonen van zoetheid en een vleugje bitterheid. De textuur kan variëren van zacht en broodachtig tot knapperig en koekachtig, afhankelijk van de bereidingswijze.

Hoe lang blijven de gingerbread cookies goed?

Gingerbread cookies blijven maximaal 1,5 week goed als ze worden bewaard in een afgedekte verpakking of koektrommel op kamertemperatuur. Als ze langer bewaard worden, kunnen ze uitdrogen en taai worden.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via