Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Courgette lasagne met citroen bechamelsaus

Zin in vegetarisch comfort food met een frisse twist? Dan is deze lichte lasagne met laagjes courgette en een citroen-bechamelsaus precies wat je zoekt. Dit romige, zachte gerecht met een subtiele citrus twist valt vast en zeker bij iedere tafelgenoot in de smaak. Aan de slag!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Courgette lasagne met citroen bechamelsaus

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte).
2
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de courgettes in dunne plakjes. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de courgette toe en bak 5-7 min. tot deze iets geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
3
Smelt de roomboter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer in 2 min. tot een roux. Schenk de melk er geleidelijk bij, blijf roeren tot een gladde saus ontstaat. Voeg de nootmuskaat, citroenrasp en citroensap toe. Breng op smaak met peper en zout.
4
Vet de ovenschaal in. Start met een laag citroen-bechamelsaus, gevolgd door lasagnebladen en de gebakken courgette. Herhaal tot alles op is en eindig met saus en Parmezaanse kaas. Bak de lasagne 30 min. in de oven tot goudbruin. Garneer met basilicumblaadjes en serveer warm.

Romige gerechten uit de oven

Als je zin hebt in een goede portie comfort food is er niets lekkerders dan een romig gerecht uit de oven. Na wat voorbereiding hoef je het alleen maar in de oven te zetten, af te wachten en daarna is het genieten geblazen! Of je nu kiest voor een Denk aan een klassieke romige pasta uit de oven, of een goed gevulde aardappelgratin.

 

Deze courgette lasagne met citroen bechamelsaus is een perfect romig ovengerecht wat niet té zwaar valt. De citroen geeft er een lekkere, frisse twist aan. Courgette is sowieso een veelgebruikt ingrediënt in ovengerechten. Je kunt het in plakjes gebruiken in een courgette lasagne, maar ook in blokjes in een lekkere . Ook gevulde courgette is een echte aanrader. Neem bijvoorbeeld deze gevulde courgette met ricotta en spinazie. De ricotta geeft een heerlijk romige smaak aan het gerecht. Niet romig, maar minstens zo lekker is deze Aziatisch gevulde courgette met garnalen. Weer eens wat anders!

 

De ovenschotel met prei en rookworst is ook een heerlijk romig en goed vullend gerecht. Een perfecte maaltijd voor op een koude winterdag. En ook deze gevulde canneloni in tomatensaus doet het altijd goed. Feestelijk genoeg voor tijdens een etentje, maar ook gewoon voor op een doordeweekse dag. Op Eatertainment hebben we talloze gerechten uit de oven voor je klaarstaan. Er zit vast en zeker wat voor je bij!

 

 

 

 

 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via