Gevulde Courgette Met Ricotta En Spinazie1 (1)
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gevulde courgette met ricotta en spinazie

Wanneer je op zoek bent naar een licht en smaakvol vegetarisch recept dan is deze gevulde courgette een aanrader! Met een romige vulling van spinazie, champignons en ricotta is dit een heerlijk gerecht om te maken. Top de gevulde courgettes af met pijnboompitten om het compleet te maken.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Gevulde courgette met ricotta en spinazie

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de courgettes in de lengte doormidden. Gebruik een lepel om de courgettes uit te hollen. Plaats de courgettes in een ingevette ovenschaal.
2
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 3 min. aan. Voeg de spinazie en champignons toe en bak totdat de spinazie is geslonken. Dit duurt 4 min. Haal de groenten uit de pan en voeg toe aan een mengkom. Voeg de ricotta en wat peper en zout toe. Roer goed door.
3
Vul de courgettes met het ricottamengsel. Plaats de ovenschaal voor 30 min. in de oven. Serveer de gevulde courgettes met pijnboompitten.

Tip: deze gevulde courgette met ricotta en spinazie is ook heerlijk om te serveren als bijgerecht.

Aan de slag met gevulde groenten

Gevulde groenten zijn een ideale keuze voor een smakelijke en voedzame maaltijd. Of je nu een lichte lunch, een feestelijk diner of een voedzaam hoofdgerecht zoekt, gevulde groenten bieden eindeloze variatie en zijn makkelijk aan te passen aan jouw smaak. Bovendien zijn ze een geweldige manier om restjes te gebruiken!

Populaire opties zijn gevulde paprika’s, gevulde courgettes en gevulde zoete aardappelen. Paprika’s lenen zich perfect voor een vulling van gehakt, rijst, tomatensaus en gesmolten kaas. Voor een vegetarische twist kan je kiezen voor een mengsel van linzen, groenten en feta of voor deze gevulde paprika caprese. Courgettes kan je eenvoudig uithollen en vullen met een romige mix van ricotta, spinazie en kruiden. Zoete aardappelen zijn heerlijk met een vulling van pulled chicken, zure room en verse koriander, maar doen het ook goed met een pittig bonenmengsel en avocado.

Andere groenten die perfect zijn om te vullen, zijn portobello’s, aubergines en pompoenen. Denk bijvoorbeeld aan gevulde portobello’s met pesto en mozzarella of gevulde aubergines met een vulling met tomatenrijst. Voor een herfstige variant kan je kleine pompoenen vullen met een romig risotto-mengsel.

Het fijne aan gevulde groenten is dat je ze naar eigen wens kan bereiden. Van mediterraans met olijven en geitenkaas tot Mexicaans met bonen en guacamole – met dit ovengerecht is het mogelijk. Bovendien zijn ze eenvoudig van tevoren klaar te maken en later in de oven af te bakken.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?