Wanneer je op zoek bent naar een licht en smaakvol vegetarisch recept dan is deze gevulde courgette een aanrader! Met een romige vulling van spinazie, champignons en ricotta is dit een heerlijk gerecht om te maken. Top de gevulde courgettes af met pijnboompitten om het compleet te maken.
Tip: deze gevulde courgette met ricotta en spinazie is ook heerlijk om te serveren als bijgerecht.
Gevulde groenten zijn een ideale keuze voor een smakelijke en voedzame maaltijd. Of je nu een lichte lunch, een feestelijk diner of een voedzaam hoofdgerecht zoekt, gevulde groenten bieden eindeloze variatie en zijn makkelijk aan te passen aan jouw smaak. Bovendien zijn ze een geweldige manier om restjes te gebruiken!
Populaire opties zijn gevulde paprika’s, gevulde courgettes en gevulde zoete aardappelen. Paprika’s lenen zich perfect voor een vulling van gehakt, rijst, tomatensaus en gesmolten kaas. Voor een vegetarische twist kan je kiezen voor een mengsel van linzen, groenten en feta of voor deze gevulde paprika caprese. Courgettes kan je eenvoudig uithollen en vullen met een romige mix van ricotta, spinazie en kruiden. Zoete aardappelen zijn heerlijk met een vulling van pulled chicken, zure room en verse koriander, maar doen het ook goed met een pittig bonenmengsel en avocado.
Andere groenten die perfect zijn om te vullen, zijn portobello’s, aubergines en pompoenen. Denk bijvoorbeeld aan gevulde portobello’s met pesto en mozzarella of gevulde aubergines met een vulling met tomatenrijst. Voor een herfstige variant kan je kleine pompoenen vullen met een romig risotto-mengsel.
Het fijne aan gevulde groenten is dat je ze naar eigen wens kan bereiden. Van mediterraans met olijven en geitenkaas tot Mexicaans met bonen en guacamole – met dit ovengerecht is het mogelijk. Bovendien zijn ze eenvoudig van tevoren klaar te maken en later in de oven af te bakken.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment