Paella Met Sardines 1 Zonder Bakjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Eenpanspaella met sardines en erwten

Waan je even in het zonnige Spanje met deze supersnelle en smaakvolle paella. Deze variant met sardines en tuinerwten is heerlijk en je maakt het geheel ook nog eens in 1 pan. Ideaal voor wanneer je geen zin hebt in bergen afwas!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept eenpanspaella met sardines en erwten

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de ui en snijd de rode peper in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui en de rode peper. Voeg de rijst toe en bak 1 min. mee. Voeg de visbouillon toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat 8-10 min. zachtjes borrelen totdat de rijst gaar is en al het vocht heeft opgenomen. Roer af en toe. Voeg eventueel extra water toe als de rijst te vroeg te droog wordt.
2
Als de rijst gaar is, roer de tuinerwten erdoor en breng je het geheel op smaak met peper en zout. Knijp de helft van de citroen boven de pan uit en snijd de overige citroen in partjes. Voeg het knoflookpoeder toe en mix alles door elkaar. Leg de sardines boven op de paella om even mee op te warmen.
3
Verdeel de paella over de borden en garneer met een partje citroen.

Aan de slag met het heerlijke gerecht paella!

Een hapje van jouw favoriete paella recept en je waant je in het zonnige zuiden van Europa. Paella recepten zijn eenvoudig te maken en met maar een paar ingrediënten als paellarijst of gele rijst, zeevruchten en een goede bouillon kan je al een heerlijke maaltijd op tafel toveren. Dit rijstgerecht is het Spaanse antwoord op de bekende Italiaanse risotto. Heerlijk met een wit wijntje ernaast!

Hoewel de klassieke Spaanse paella met ingrediënten als saffraan, kip en doperwten wordt gemaakt, zijn er wel honderden varianten te vinden van paella. Je kan tenslotte volop experimenteren met vlees, vis en groenten. Probeer naast deze eenpanspaella met sardines ook eens deze variant van paella met chorizo en kip. Lekker in combinatie met garnalen, erwtjes, paprika en saffraan. Of wat dacht je van knapperige chorizo door je paella? Door de krokante twist krijgt de paella een lekkere bite.

Ook voor de vegetariërs en veganisten onder ons kan je paella maken. Deze paella met gegrilde groenten en olijven is ontzettend lekker, makkelijk te maken en dus geheel plantaardig. Bij elke hap proef je gewoon Spanje! Ben je juist dol op vis? Dan moet je deze paella met garnalen en doperwten maken. Het gerecht staat lekker snel op tafel en je krijgt meer dan genoeg groenten binnen. Ook lekker en met een spannende twist: paella van parelcouscous met gemengde zeevruchten. Door de traditionele rijst te vervangen voor parelcouscous, geef je de paella een hele andere structuur. De smaken zijn echter net zo lekker als bij een klassieke paella! Kies je liever voor een ander gerecht? Bekijk dan alle mogelijkheden voor recepten voor het avondeten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via