In samenwerking met:
paella met garnalen en doperwten
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Paella met garnalen en doperwten

Viva España! Met dit gerecht waan je jezelf aan de Costa del Sol. Maak een kan sangria voor erbij of ga voor een lekkere Spaanse witte wijn. Dit gerecht is zowel doordeweeks als in het weekend een echte aanrader. Het staat snel op tafel en je krijgt meer dan genoeg groenten binnen. Voor wie maak jij binnenkort deze Spaanse maaltijd?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept paella met garnalen en doperwten

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de ui grof. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika’s en snijd in repen van 1 cm dik. Snijd de peterselie grof en de citroen in parten.
2
Verhit een pan met de olijfolie en bak de ui en paprika voor 3 min., voeg hier vervolgens de tomatenpuree aan toe. Bereid de Spaanse paella volgens de aanwijzingen op de verpakking in de pan met de groentemix. Voeg de laatste 8 min. de garnalen en de laatste 3 min. de doperwten toe.
3
Garneer de peterselie over de paella en serveer met de citroen.

Alles over paella

Paella is een traditioneel Spaans gerecht dat afkomstig is uit de regio Valencia en vaak wordt beschouwd als hét nationale gerecht van Spanje. Het gerecht is een feest voor de zintuigen en staat bekend om zijn kleurrijke uiterlijk en unieke smaak.

Paella is een rijstgerecht dat wordt bereid in een ondiepe pan met een diameter van ongeveer 30 cm. De basis van het gerecht bestaat uit rijst, saffraan en bouillon, met daaraan toegevoegd een mix van zeevruchten, kip, konijn en groenten zoals tomaten, paprika en sperziebonen. Het gerecht wordt in één pan bereid, wat het zijn kenmerkende smaak en textuur geeft.

Er zijn verschillende varianten van paella, afhankelijk van de regio. Zo is er bijvoorbeeld paella de mariscos, een variant met zeevruchten zoals garnalen, mosselen en inktvis, en paella mixta, een variant met zowel vlees als zeevruchten. In dit recept van DekaMarkt verwerken we garnalen en daarnaast lekker veel groenten.

Paella wordt vaak geassocieerd met de Spaanse cultuur en wordt gegeten bij feestelijke gelegenheden zoals bruiloften en festivals. Het gerecht kan worden geserveerd als hoofdgerecht, maar ook als voorgerecht of als onderdeel van een uitgebreide maaltijd. Het wordt vaak gegeten met een frisse salade en een glas Spaanse wijn.

Meer paella recepten

Wil je een avond vegetarisch eten? Ga dan voor de paella met gegrilde groenten en olijven. Lekker met de gegrilde courgette en paprika en de olijven geven de paella een vernieuwende touch. Een paella met chorizo en kip is ook altijd een aanrader! Chorizo en kip in paella zijn altijd een goede match.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Gluten
  • Vis
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Spaans
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Rijst
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via