Pel en snipper de ui en snijd de rode peper in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui en de rode peper. Voeg de rijst toe en bak 1 min. mee. Voeg de visbouillon toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat 8-10 min. zachtjes borrelen totdat de rijst gaar is en al het vocht heeft opgenomen. Roer af en toe. Voeg eventueel extra water toe als de rijst te vroeg te droog wordt.
2
Als de rijst gaar is, roer de tuinerwten erdoor en breng je het geheel op smaak met peper en zout. Knijp de helft van de citroen boven de pan uit en snijd de overige citroen in partjes. Voeg het knoflookpoeder toe en mix alles door elkaar. Leg de sardines boven op de paella om even mee op te warmen.
3
Verdeel de paella over de borden en garneer met een partje citroen.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.